Θάσος: Εικόνες με πυροσβέστες να κοιμούνται σε… αποθήκη κάμπινγκ [φωτογραφίες]

Δημοσιεύματα δημοσιογραφικών sites της Ηπείρου από όπου ήρθαν πυροσβέστες για να συνδράμουν το έργο κατάσβεσης της φωτιάς αναφέρουν ότι «δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τους πυροσβέστες και την αξιοπρεπή και άνετη διαμονή τους»

Έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου στις 12 το μεσημέρι. Έφτασαν στη Θάσο περίπου μεσάνυχτα και εκεί οδηγήθηκαν στον χώρο διαμονής και ξεκούρασης.

Ο λόγος για τους 26 πυροσβέστες και τη μία ομάδα δασοκομάντος που έφυγε χιλιόμετρα μακριά για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς. Ο χώρος που οδηγήθηκαν οι πυροσβέστες για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης είναι αυτός της αποθήκης κάμπινγκ όπου διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

Όπως αναφέρει το epiruspost, οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των συνθηκών διαμονής. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τους πυροσβέστες και την αξιοπρεπή και άνετη διαμονή τους, συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στη χώρα».

«Η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές», σημειώνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

*Πηγή: thetoc.gr