Καβάλα: Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν και φέτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου [φωτογραφίες]

Με λαμπρότητα γιορτάζεται το «Πάσχα του καλοκαιριού» για όσους έμειναν στην πόλη-Μέχρι τα ξημερώματα ο κόσμος ανέβαινε στην Παναγία για να ανάψει ένα κερί

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης χιλιάδες πιστοί ανέβηκαν και φέτος, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου του 2022, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ντόπιοι, επισκέπτες, αλλά και τουρίστες, παρακολούθησαν τον Προεόρτιο Εσπερινό, τη Μεγάλη Παράκληση, τον Όρθρο, τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και τη νυχτερινή Θεία Λειτουργία παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ψάλλοντας τα εγκώμια της Κοιμήσεως.

Η Τροχαία Καβάλας είχε φροντίσει από νωρίς και μέχρι τα μεσάνυχτα ώστε να μην ανεβαίνουν ιδιωτικά ΙΧ αυτοκίνητα προς διευκόλυνση των πιστών, ενώ ο καιρός ευνόησε όλους όσοι αποφάσισαν να ανάψουν ένα κερί στη Μεγαλόχαρη, παρά τις προγνώσεις για βροχή.

Το «Πάσχα του Καλοκαιριού» γιορτάζεται με λαμπρότητα για όσους επέλεξαν να μείνουν στην πόλη τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και σε όποιο σημείο του Νομού υπάρχει Ναός αφιερωμένος στην Παναγία.