Καβάλα: Αισθητά πιο κρύες φέτος οι θάλασσες σε σχέση με πέρυσι [θερμοκρασιακοί χάρτες]

Εξαιρετικά ψυχρή για την εποχή είναι η θαλάσσια ζώνη που περικλείει τον Νομό Καβάλας αλλά και όλο το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο - Πόση είναι η θερμοκρασιακή απόκλιση από τη μέση θερμοκρασία επιφάνειας της θάλασσας

Εξαιρετικά ψυχρή για την εποχή είναι η θαλάσσια ζώνη που περικλείει τον Νομό Καβάλας, αλλά και όλο το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, σε περιοχές του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου είναι ακόμα πιο έντονο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συνέλεξε η ομάδα του Meteokav, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας και στο ανατολικό άκρο του Στρυμωνικού Κόλπου η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας είναι 1-1,5°C περίπου ψυχρότερη από τη μέση θερμοκρασία επιφάνειας της θάλασσας αυτήν την εποχή της περιόδου 2008-2018 (στοιχεία από Ε. Α. Α.).

Πιο συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τη διαφορά ανάμεσα στην περσινή (χρονιά όπου είχαμε σχετικά ζεστά νερά) και τη φετινή χρονιά παρατηρείται διαφορά 2-3°C κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά παρατίθεται η απόκλιση ανάμεσα στις 2 χρονιές στην ψυχρότερη και θερμότερη περιοχή της θαλάσσιας περιοχής του Νομού.

Η ψυχρότερη περιοχή είναι το κεντροανατολικό-νοτιανατολικό τμήμα του κόλπου της Καβάλας, όπου φέτος η θερμοκρασία επιφάνειας της θάλασσας είναι 25,4°C, ενώ πέρσι 28,4°C (16 Αυγούστου), ενώ η θερμότερη περιοχή είναι οι ανατολικές απολήξεις του Στρυμωνικού Κόλπου, όπου φέτος η θερμοκρασία είναι στους 26,6 °C, ενώ πέρσι έφτανε τους 28,9°C.