Δήλωση Μουριάδη για τη φωτιά στο Δημαρχείο: Ανάγκη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η επισκευή του κτιρίου!

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καβάλας οι σχετικές μελέτες για τα κτίρια Herzog, Wix και Μούτουλα έχουν κατατεθεί προς έγκριση στο ΚΑΣ από τον περασμένο Μάιο και αναμένεται απάντηση

Μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2022, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχειακού Μεγάρου, η οποία κατασβέστηκε έγκαιρα χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ].

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, προκειμένου να διερευνήσουν τα πιθανά αιτία εκδήλωσης της και να δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση των καμμένων αντικειμένων.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό από τους συνεργάτες του και τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά από το προσωπικό του Δήμου Καβάλας και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο φωτιστικό σώμα που βρίσκεται έξω από το Ταμείο. Το εν λόγω συμβάν καταδεικνύει την ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την επισκευή του Δημαρχείου Καβάλας, μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Οι μελέτες τόσο για το Δημαρχείο Καβάλας όσο και για κτίρια Vix και Μούτουλα κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού για να πάρουν τη σχετική έγκριση του ΚΑΣ, από τον περασμένο Μάιο. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, προκειμένου να ζητήσω την επίσπευση των ενεργειών για την αναβάθμιση όλων των κτιρίων».

Ο Δήμαρχος επιθυμεί να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας για την άμεση ανταπόκριση της και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Δημαρχείο.