Θερμή υποδοχή από Αντιπεριφέρεια και Επιμελητήριο Καβάλας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο [φωτογραφίες]

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας επισκέφτηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, όπου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το χώρο, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου

Θερμή υποδοχής επεφύλαξαν Αντιπεριφέρεια και Επιμελητήριο Καβάλας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνειο, στο Διοικητήριο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας αντίστοιχα, το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου! Η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προκαθημένου της Ορθόδοξης εκκλησίας στην περιοχή περιελάμβανε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη αλλά και παρουσία στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε στις 10.00 το πρωί στο Διοικητήριο της Καβάλας, όπου τον υποδέχτηκε ο Αλέξης Πολίτης και τον συνόδευσε στο γραφείο του με τον Πατριάρχη να δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον χώρο, χαρακτηρίζοντας τον ως επιβλητικό. Στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκε στον κ. Βαρθολομαίο πίνακας ζωγραφική που αναπαριστά το υδραγωγείο της πόλης, έδωσαν το παρόν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης και η συνοδεία του κατευθύνθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας. Στον όμορφο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου λειτουργεί έκθεση εικόνων και κειμηλίων και παρουσιάστηκε ψηφιακά το κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Φιλιππησίων Χριστούπολις».

Στην ομιλία του ο κ. Δέμπας τόνισε ότι ο Πατριάρχης είναι εδώ και 11 χρόνια επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας και επισήμανε ότι η παρουσία του στην Καβάλα ενισχύει, εκτός των άλλων, και τον θρησκευτικό τουρισμό. Για τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνειο, τόνισε ότι η Καβάλα έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Στη συνέχεια ανταλλάχθηκαν τα καθιερωμένα δώρα, που από την πλευρά του Επιμελητηρίου ήταν έργα κεραμικής του Κώστα Καρακίτσου, πιατέλες φιλοτεχνημένες από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.