CosmoClassical: Ζοπόγλου-Λιόντου-Κυριμκυρίδης σε μουσικές συνδιαλλαγές της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων [φωτογραφίες]

Κανονάκι, ούτι και πιάνο συνέπραξαν σε ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας

Λίγο πριν να πέσει η αυλαία, οι δράσεις του Cosmopolis Festival 2022 με το 3ο και τελευταίο τριήμερο συναυλιών της ενότητας CosmoClassical φτάνουν στο αποκορύφωμά τους και γίνονται όλο και καλύτερες.

Το βράδυ της Παρασκευής 2 Δεκέμβρη 2022 στη Μεγάλη Λέσχη ο Άλκης Ζοπόγλου στο κανονάκι και η Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ στο ούτι μαζί με τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο ταξίδεψαν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι που εμπνέονταν από τις πλούσιες μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι τρεις καλλιτέχνες συνέθεσαν τις διαφορετικές τους καταβολές και αξιοποίησαν τις κοινές τους συνισταμένες, δίνοντας χώρο στη μουσική δημιουργία και στον προσωπικό ήχο, με φόρμες παλιές να συνδιαλέγονται με σύγχρονες δομές, τρέφοντας το παρόν με πρώτη ύλη από το παρελθόν.

Οι συναυλίες συνεχίζονται το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 με τον Σωκράτη Σινόπουλο, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς με διεθνή αναγνώριση, που έχει ταυτίσει το όνομά του με την λύρα της Κωνσταντινούπολης (πολίτικη λύρα) και τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο.