Εύκολα το ντέρμπι της Καβάλας στον ΑΟΚ, 3-0 τον Βύρωνα

Με γκολ των Ρουμπιέ, Γερογιάννη και Κατσαμάγκα πήρε τους 3 βαθμούς, από τον φιλότιμο «συμπολίτη», και πλέον βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής

Χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα ο ΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Καβάλας στην 11η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κόντρα στον Βύρωνα, τον οποίο κέρδισε με 3-0 το απόγευμα της Τετάρτης 18/1 στο «Ανθή Καραγιάννη»! Η απόδοση του συγκροτήματος του Γιώργου Αγγελίδη μπορεί να μην κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο ήταν ανώτερα από τον Βύρωνα και πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς, με τους οποίους πλησίασε σε απόσταση βολής (3 βαθμούς) τον πρωτοπόρο Καμπανιακό.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Βύρωνα πιέζει «ψηλά» γεγονός που δεν επέτρεψε στην Καβάλα να βρεθεί με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία έγινε στο 30ο λεπτό. Στο 37’ όμως το σκορ άνοιξε κι απ’ εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την Καβάλα, που βρήκε διαδρόμους. Το παιχνίδι «τελείωσε» με την επίτευξη του 2ου γκολ στο 63ο λεπτό με τον Βύρωνα όμως να μην παρατάει τη φιλότιμη προσπάθεια του. Οι παίκτες του έτρεξαν, πάλεψαν αλλά μόνο δύο φορές κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Σταθάκη.

Φάσεις και γκολ

– Στο 30ο λεπτό σέντρα του Μπατσαρά από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Καρακώστας δεν ανησύχησε τον Αθανασίου που μπλόκαρε σταθερά.
– Στο 34’ σουτ του Ιορδανίδη φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Μπατσαράς έβγαλε σέντρα προς τον Καζαντζίδη από τα αριστερά αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
– Στο αμέσως επόμενο λεπτό (37’) ο Ρουμπιές από κοντά κάνει το 1-0 με πλασέ, ύστερα από προσπάθεια του Καρακώστα μέσα στην περιοχή.
– Ο Βύρωνας αντέδρασε στο 45’ όταν μετά από ωραία σέντρα του Καρίπογλου ο Δερμιτζάκης έπιασε κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.
– Στο 60’ ο Ιορδανίδης πάσαρε στον Σαλπιγγίδη που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
– Τρία λεπτά αργότερα (63’) ο Γερογιάννης «κλείδωσε» τη νίκη για τον ΑΟΚ μ’ ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια στον Αθανασίου να αντιδράσει (2-0).
– Στο 72’ ο Κατσαμάγκας, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κάνει το 3-0 από κοντά ύστερα από σέντρα του Μπαρέττα.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Σταθάκης, Δημητρακούδης, Μπατσαράς (68’ Μαγκαφίνης), Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης (68’ Κατσαμάγκας), Βαφειάδης (44’ λτ Γερογιάννης), Ρουμπιές, Ιορδανίδης (76’ Κατσέτης), Καρακώστας (46’ Μπαρέττας).
Βύρωνας: Αθανασίου, Ιβανίδης, Ναουμίδης, Τουμανίδης, Παπαδόπουλος (46’ Πτηνόπουλος), Ουζούνογλου, Δερμιτζάκης (85’ Δερμιτζάκης Π.), Ηλιάδης (46’ Παντελίδης), Καρίπογλου, Σιδηρόπουλος, Κουρτόγλου (70’ Λουκοβίτης).