Στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ το φλουρί στην κοπή πίτας των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας [φωτογραφίες]

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των μελών της Διοίκησης του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2023, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε τόσο στο προσωπικό του Δήμου, όσο και στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής ως ένδειξη πένθους για τους αδικοχαμένους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας Στάθη Τσιτλακίδη και Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Προμούσας, Γιάννης Ιακωβίδης, Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, Ανέστης Δημητριάδης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Ανθή Χατζηφραντζή και Κατερίνα Μαρκάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Σωκράτης Μποζούδης, η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Μάκης Παπαδόπουλος, Άρης Βέρρος, Χρήστος Ποτόλιας και Δημήτρης Βογιατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ευαγγελία Δρακονάκη, Αναστασία Ιωσηφίδου, Σωτήρης Σωτηριάδης, Έλσα Βακιρτζή και δεκάδες εργαζόμενοι όλων των Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Δήμου Καβάλας.

Η τύχη φέτος χαμογέλασε στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, καθώς το φλουρί έπεσε στην εκπρόσωπο του προσωπικού της, Άλκηστις Βλάχου.

Θόδωρος Μουριάδης: Για να αλλάξει επίπεδο ο Δήμος Καβάλας, κρίνεται απαραίτητη η ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων του

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ανέφερε: «Η διοίκηση μας, με την αμέριστη συμπαράσταση των υπαλλήλων, των διευθυντών όλων των τμημάτων και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια υλοποίησης των δεσμεύσεων που είχαμε αναλάβει στην αρχή της τρέχουσας τετραετίας.

Βασική μας επιδίωξη παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης των υπηρεσιών της Καθαριότητας, του Πρασίνου και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης και στις τοπικές κοινότητες.

Παράλληλα, εργαζόμαστε άοκνα για την άντληση πόρων από την ΕΕ και την αξιοποίηση των τομεακών προγραμμάτων των υπουργείων, με στόχο την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας, τόσο στον τουριστικό κλάδο, όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια διεύρυνσης του ψηφιακού μας αποτυπώματος, για να καταστεί περισσότερο ευέλικτο και σε κάθε περίπτωση σύγχρονο το πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων των πολιτών και της επικοινωνίας τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Αναβαθμίζουμε τις κτηριακές μας εγκαταστάσεις στον χώρο της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις συμμετοχής των παιδιών και των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, σε διάφορες δραστηριότητες.

Αγαπητοί συνεργάτες,
Θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2020. Για να αλλάξει επίπεδο ο Δήμος Καβάλας, κρίνεται απαραίτητη η ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων του, μέσα από τη προβολή συγκεκριμένων επιχειρημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.
Αν οι εργαζόμενοι, είχα αναφέρει τότε, γίνουν σύμμαχοι της διοίκησης και ακραιφνείς υποστηρικτές των πολιτικών μας, θα μας βγάλουν από τα σημερινά αδιέξοδα και θα καταφέρουμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν ή αναμένεται να προκύψουν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τούτη η πεποίθηση μου, δικαιώθηκε στην πράξη.
Ήμουν σίγουρος, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου, αλλά και με βάση την πολύ καλή εικόνα που έχω σχηματίσει τα τελευταία τρία χρόνια, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, ήταν, είναι και θα είναι η ψυχή όλων των πρωτοβουλιών μας.
Άλλωστε, δεν μπορώ να ξεχάσω την αυταπάρνηση με την οποία λειτούργησαν στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και των έκτακτων περιστατικών οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην πολιτική προστασία, στην τεχνική υπηρεσία, στους παιδικούς σταθμούς, στις οικονομικές υπηρεσίες και στη ΔΕΥΑΚ.

Δεν μπορώ να ξεχάσω το σημαντικό έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του προσωπικού του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” την περίοδο της πανδημίας, ούτε βεβαίως και τον ρόλο που έπαιξαν οι κοινωνικές μας υπηρεσίες, μαζί με τους εθελοντές, στον καθημερινό αγώνα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών του δήμου μας.
Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και όσες φορές χρειάστηκε ανταποκριθήκατε με επαγγελματισμό και συνέπεια στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.

Μπορεί να διανύουμε μια περίοδο ισχνής χρηματοδότησης και εμφανούς έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, ωστόσο φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας.
Σε όλους εσάς, στους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα πρέπει να πιστώσουμε την κατάλληλη προετοιμασία για την άκρως τεκμηριωμένη παρουσίαση των θέσεων μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την σωστή προβολή της Καβάλας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χάρη στη δική σας επάρκεια, ακόμη και οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων καβαλιωτών, δεν μετρήθηκαν ως μια απλή πολυτέλεια, αλλά ως αναγκαία συνθήκη για να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, να τιμήσουμε την ιστορία των προγόνων μας και να βγούμε αλώβητοι από την παρατεταμένη κρίση.

Δεν μπορώ λοιπόν να μην εξάρω τον ρόλο που διαδραμάτισαν προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το Μουσείο Καπνού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Πέρα όλων των άλλων, θεωρώ ότι έχετε σημαντική συμβολή και στη διεκδίκηση τμημάτων γης ή υποδομών που βρίσκονται στην επικράτεια μας.

Κάνουμε συγκεκριμένα και προσεκτικά βήματα για την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου, του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, των παλιών Δικαστηρίων, της παλιάς Μεραρχία, της ακτής Καλαμίτσας και των παλιών καπναποθηκών.

Το ίδιο προσεκτικές είναι οι κινήσεις μας και στο θέμα της αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο. Από τη συχνή επαφή μας με τους εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού, προκύπτει ότι η οριστική μελέτη για τη γέφυρα θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2023 και αμέσως μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες κατασκευής της.

Ο Δήμος Καβάλας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια ουσιαστικής προώθησης των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Ξέρει να αγωνίζεται και να καταγράφει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κυρίες και κύριοι,
Είμαι πεπεισμένος ότι χάρη στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης και ευσυνειδησίας των εργαζομένων του Δήμου μας, θα φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, προασπίζοντας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!»

(Δελτίο Τύπου)