Diana’s Meals: Beignets ή Λουκουμάδες της Νέας Ορλεάνης [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη μάς μαθαίνει πώς να φτιάξουμε αυτά τα τετράγωνα αφράτα ζυμαράκια από τσιγαρισμένη ζύμη, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη, που μοιάζουν με... σύννεφα!

Ηξεχωριστή κουζίνα της Νέας Ορλεάνης είναι εμπνευσμένη από την πολύπλευρη κληρονομιά της. Χωνευτήρι πολιτισμών, με ιθαγενείς Αμερικάνους, Γάλλους αποίκους, Αφρικανούς, την κουλτούρα της Νότιας Αμερικής και μπαχαρικά από την Καραϊβική, την Κρεόλ και την Καγιούν, η Νέα Ορλεάνη έχει από τα ωραιότερα φαγητά του κόσμου!

Όσοι τυχεροί την έχουν επισκεφτεί, σίγουρα έχουν δοκιμάσει τα περίφημα Βeignets. Εμείς οι άτυχοι μπορούμε να αρκεστούμε σε μια ταινία όπως Ο Σεφ ή Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος, ή  ακόμα ακουγοντας μουσικές Νέας Ορλεάνης, όπως Jazz, Swing, Blues και Latin. Ό,τι ταιριάζει στον καθένα, εκείνο που πρέπει να μείνει ίδιο είναι τα Beignets!

Σας αφήνω τη συνταγή και διαλέξτε εσείς με τι θα τα συνδυάσετε.

Υλικά

  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • ¼ κούπας χλιαρό νερό
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο φυτικό, λιωμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος για σαντιγί φυτική
  • 1 αυγό
  • 4 κούπες αλεύρι
  • ½ κούπα βραστό νερό
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Το αφήνετε 2-3 λεπτά.
  • Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το βραστό νερό και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ζύμη, όχι πολύ σφιχτή.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
  • Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη, ώστε να μην κολλάει, και με πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο. Κόβετε σε τετραγωνάκια, σκεπάζετε, και περιμένετε 30 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Αν έχετε υπομονή και παραπάνω, καλό θα κάνει.
  • Σε ένα τηγάνι με καυτό σπορέλαιο, τα τηγανίζετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Τα πασπαλίζετε με άχνη και… έτοιμα!

Και για να σας προλάβω… όχι! Δεν είναι καθόλου λαδερά. Ίσα ίσα, είναι αφράτα και πεντανόστιμα!


Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook.