Τα λαχανικά του Φεβρουαρίου είναι το σπανάκι, το λάχανο και το φινόκιο. Αυτή η συνταγή τα έχει… όλα! Σε συνδυασμό με το λαβράκι, γίνεται ένα τέλειο πιάτο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Και μη σας τρομάζει! Όσο περίπλοκο ακούγεται τόσο εύκολο είναι!
Το μόνο δύσκολο είναι, ίσως, το φιλετάρισμα του ψαριού, αλλά ο ιχθυοπώλης σας είναι αυτός που θα σας βοηθήσει…
Υλικά
- 2 λαβράκια φιλεταρισμένα
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος
- Ασπράδι από 1 αυγό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φυλλά λαχανο ή λαχανίδα ή λάχανο Savoy
Για τη Sauce Φινόκιο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο
- 500ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 200ml κρέμα γαλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Από το φινόκιο κρατάμε μόνο το άσπρο κομμάτι και το ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμεμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να μαυρίσει. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει τρυφερό το φινόκιο.
Προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατόπιν αλεθουμε με το ραβδομπλέντερ.
Για τον λαχανοντολμά
Ανακατεύουμε το σπανάκι με την κρέμα γάλακτος, κόβουμε το ένα φιλέτο λαβράκι σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ασπράδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός. Αν χρειαστεί, το περνάμε στον πολυκόφτη.
Βράζουμε τα φύλλα λάχανου για λίγα λεπτά και τα κόβουμε στη μέση ώστε να μην έχουμε κοτσάνι. Βάζουμε κάτω τη κρέμα σπανάκι, ένα κομματι φιλέτο ψαριού και απλώνουμε σε όλο το φιλέτο κρέμα σπανάκι. Τυλίγουμε.
Σε κατσαρόλα που βράζει το νερό, βάζουμε ένα μεταλλικό σουρωτήρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε ατμό 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βιογραφικό
Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.