Καβάλα: Πώς ένας «πράσινος» κυκλικός κόμβος από λάστιχα έγινε… κρανίου τόπος! [φωτογραφίες]

«Μνημείο» αδιαφορίας και εγκατάλειψης το «εμβληματικό για την Πράσινη Ανάπτυξη και αειφορία» πειραματικό έργο στη συνοικία της Νεάπολης - Κανείς δεν φρόντισε να ρίξει λίγο... νερό στα λουλούδια που ξεράθηκαν!

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας-«Καλύτερες συνδέσεις». Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων δράσεων, κατασκευάστηκε στη συνοικία της Νεάπολης [πρώην ΔΕΠΟΣ], στη διασταύρωση των οδών Καππαδοκίας και Μικράς Ασίας, ένας πειραματικός κυκλικός κόμβος εξ ολοκλήρου από παλιά, μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη δράση ήταν «εμβληματική» και επικοινωνήθηκε ως τέτοια από τον Δήμο Καβάλας για να διαφημίσει στο πανελλήνιο τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, αποσπώντας, μάλιστα, και δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Πάνω από 200 παλιά ελαστικά δημιούργησαν τον κόμβο. Εντός των ελαστικών, τοποθετήθηκαν μεγάλα χαλίκια [κροκάλες] και φυτεύθηκαν φυτά και λουλούδια [κίτρινοι ιβίσκοι, λευκά άστερ κ.ά.], με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει κάπως έτσι:

Δυστυχώς, το έργο αυτό, το οποίο μάλιστα σχολιάστηκε θετικά από τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνον, εγκαταλείφτηκε στην τύχη του, αφού προφανέστατα κανείς δεν φρόντισε για το ελάχιστο: να ποτίζονται ενίοτε με λίγο νεράκι τα άνθη και τα φυτά για να μην ξεραθούν.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο «πράσινος» κόμβος της Νεάπολης, μόνον… πράσινος δεν είναι: