ΑΟ Καβάλα: «Ζωντανός» στη μάχη του τίτλου. Νίκη (2-1) στο ντέρμπι κορυφής με τον Καμπανιακό

Με ανατροπή του σκορ το «καραβάκι» κέρδισε τον πρωτοπόρο και τον πλησίασε στους 2 βαθμούς – Τα γκολ της ομάδας ο Ιορδανίδης και ο Καρακώστας

Ζωντανός στη «μάχη» του τίτλου έμεινε ο ΑΟΚ μετά τη σπουδαία νίκη του με 2-1 επί του Καμπανιακού το απόγευμα του Σαββάτου 25/3 στο «Ανθή Καραγιάννη» με ανατροπή του σκορ! Το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη ήταν εμφανώς ανώτερο των φιλοξενούμενων, που κόντρα στην ροή του αγώνα στο 1ο μέρος πήραν το προβάδισμα, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με δύο τέρματα στο τέλος των δύο ημιχρόνων και πλέον απέχει 2 βαθμούς από την κορυφή!

Ο αγώνας

Αφήνοντας πίσω της την κακή εμφάνιση της Θέρμης η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε από την αρχή τους φιλοξενούμενους που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησε και… τιμωρήθηκε γι’ αυτό, όταν στην πρώτη ευκαιρία του ο Καμπανιακός (από λάθος της άμυνας) έκανε το 0-1. Όπως και στο ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας όμως, αντέδρασε άμεσα και πήγε στο ημίχρονο με 1-1 με το πέναλτι του Ιορδανίδη. Στο 2ο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και χωρίς πολλές φάσεις, όμως 5 λεπτά πριν το τέλος ήρθε η κεφαλιά του Καρακώστα που βρήκε στόχο και σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους που πανηγύρισαν έξαλλα το νικητήριο (όπως αποδείχτηκε) γκολ. Στα λίγα λεπτά που απέμειναν ο Καμπανιακός πίεσε, και φωνάζει για μια περίπτωση πέναλτι, όπου εμφανώς ο ποδοσφαιριστής της «εκβίασε» την εσχάτη των ποινών. Στην επαναφορά της μπάλας ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει ακόμα ένα γκολ αλλά δεν τα κατάφερε…

Φάσεις και γκολ

  • Στο 5ο λεπτό αντεπίθεση από τα αριστερά για τον ΑΟΚ, ο Μπαρέττας σέντραρε αλλά ο Ρουμπιές που βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Το ίδιο έγινε και ένα λεπτό αργότερα με τον Μπιμπισίδη.
  • Στο 22μετά από κόρνερ του Ιορδανίδη ο Καρακώστας έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιακουμής απέκρουσε εντυπωσιακά.
  • Στο 31ο ο Ρουμπιές μπήκε στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και κλείστηκε από τους αμυντικούς.
  • Στο 34’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γερογιάννη, μπήκε στην περιοχή απέφυγε τους αμυντικούς και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1, στην πρώτη ουσιαστική φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.
  • Ο ΑΟΚ απαντάει στο 40’ με εύστοχο πέναλτι του Ιορδανίδη, που καταλογίστηκε σε χέρι του Βοσκόπουλου μέσα στη περιοχή.
  • Στο 77’ δυνατό σουτ του Καρακώστα από το ύψος της περιοχής η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
  • Στο 85ο λεπτό ο Δημητρακούδης έκανε σέντρα από δεξιά και ο Καρακώστας με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης (64’ Δημητρακούδης), Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Καρακώστας (90’ Κατσέτης), Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Μπαρέττας (74’ Κατσαμάγκας).
Καμπανιακός: Γιακουμής, Καθάριος Π., Βοσκόπουλος, Ταϊρης (87’ Πόζογλου), Σαρβανίδης, Ιγνατιάδης, Καράμπελας, Προσκυνητόπουλος, Κεχαγιάς, Χατζηβασιλειάδης (46’ Καθάριος Ν.), Μπουτζίκος.