Δήμος Καβάλας: Παρεμβάσεις στο 18ο Δημοτικό Σχολείο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Για ποια θέματα του σχολείου δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού τα οποία τον συνάντησαν στο Δημαρχείο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, στο Δημαρχείο. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και τέθηκαν σημαντικά θέματα και προβληματισμοί σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου και την ανάγκη διενέργειας άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων.

Εκ μέρους του Διοκητικού Συμβουλίου παρέστησαν η πρόεδρος, Αναστασία Παπαγιαννάκη, ο αντιπρόεδρος, Νίκος Μωυσίδης, η ταμίας, Κική Παπαδοπούλου, η γενική γραμματέας, Ελένη Πατσιά-Παυλίδη και το μέλος, Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μετά την επόμενη διετία το σχολείο θα ενταχθεί σε μικρής κλίμακας ενεργειακή αναβάθμιση, αφότου γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης του έργου στο σχετικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Μέχρι τότε και αρχής γενομένης από τις 16 Ιουνίου 2023, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης των τουαλετών, οι οποίες είναι παλαιές και επικίνδυνες, καθώς και άλλες επιδιορθώσεις στο κτίριο.

Ανταποκρίθηκε, επίσης, θετικά στο αίτημα του Συλλόγου για τοποθέτηση ενός παλλόμενου φωτοβολταϊκού σηματοδότη στον δρόμο επί της οδού Μικράς Ασίας, καθώς και ένα στέγαστρο για τη σχολική τροχονόμο. Ο Σύλλογος ζήτησε επίσης να τοποθετηθούν εκ νέου δυο παγκάκια στην αυλή του σχολείου, τα οποία είχαν αφαιρεθεί για επιδιόρθωση και δεν επιστράφηκαν για άγνωστους λόγους. Επιπρόσθετα συμφώνησε ότι πρέπει να αλλαχτούν τα φώτα στο κλειστό γυμναστήριο, τα οποία είναι ενεργοβόρα και ακατάλληλα.

Ο Σύλλογος ζήτησε επίσης ένα μέρος των υπολογιστών που έστειλε στον Δήμο Καβάλας, μέσω του Συλλόγου «Φίλος», ο Δήμος Νυρεμβέργης, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου για τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τέλος προτάθηκε η δημιουργία μιας τεχνικής υπηρεσίας αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Καβάλας, κάτι που όπως είπε ο Δήμαρχος, θα μπορούσε να λειτουργήσει αν υπήρχαν περισσότερα χρήματα στα ταμεία των Δήμων.