Ο καιρός στην Καβάλα: Σοβαρή επιδείνωση με μεγάλα ύψη βροχής [πρόγνωση]

Πότε αναμένεται η μεταβολή του καιρού και τα έντονα φαινόμενα-Χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα-Πότε αναμένεται βελτίωση-Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 κατά τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για ένα πολύ σύντομο τοπικό πέρασμα βροχής κυρίως στα ορεινά. Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν ανοίγματα.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 από το ξημέρωμα ως τις απογευματινές ώρες αναμένονται γενικευμένες βροχές με μεγάλη διάρκεια στο σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν κατά κανόνα μέτρια ένταση με τοπικές και πρόσκαιρες εξάρσεις και θα έχουν έμφαση γύρω από το Παγγαίο κυρίως στην ανατολική του πλευρά (Ελευθερούπολη, Παλαιοχώρι, Αντιφίλιπποι, Νικήσιανη και περιοχές κοντά σε αυτά τα χωριά). Κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν και αναμένονται περάσματα έντονων βροχοπτώσεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (1-2 περάσματα) και παράλληλα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση, οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα φτάσουν τα 3-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 4-6 μποφόρ στα παράκτια-ορεινά με εξασθένιση αργότερα και στροφή σε νότιες διευθύνσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1.500-1.600 μέτρα.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 προς το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν σταδιακά πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα, όμως προς τις μεσημβρινές αναμένεται εκ νέου τα φαινόμενα να αποκτήσουν σταδιακά πιο γενικευμένο χαρακτήρα, ενώ προς τις βραδινές ώρες αναμένεται ξανά σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία σε πτώση και οι άνεμοι 2-4 μποφόρ όπου θα αποκτήσουν σταδιακά βόρειες διευθύνσεις μέσα στη μέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1.200-1.400 μέτρα.

Τα ύψη βροχής τις 2 αυτές μέρες αναμένονται να είναι μεγάλα στο σύνολο του Νομού και ιδίως στην περιοχής έμφασης που προαναφέρονται, τοπικά θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 100mm.

Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες, ενώ ως προς την ύπαρξη φαινομένων υπάρχει αβεβαιότητα. Υπάρχει πιθανότητα κατά περιόδους μέσα στις μέρες αυτές να εκδηλωθούν περάσματα τοπικών φαινομένων, τα οποία θα δώσουν χιονοπτώσεις πιθανώς και σε ημιορεινά τμήματα.

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2023 αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα παραμείνει όμως σε χαμηλές για την εποχή τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.