«Εξιλαστήριο θύμα»: Ομόφωνα αθώος ο κατηγορούμενος για τις φωτιές στη Θάσο

«Μπήκε ένα τέλος στον διασυρμό και στη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του» - Τι δηλώνει στο KAVALA POST ο δικηγόρος του κατηγορουμένου

Oμόφωνα αθώο έκρινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριος Δράμας τον 65χρονο κάτοικο Θάσου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022 είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, ως «υπεύθυνος» για δύο πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στο νησί λίγες μέρες πριν.

Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στον 65χρονο, αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ «για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων».

Ωστόσο, η «ώρα της αλήθειας» έφτασε και, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο ΜΟΔ Δράμας, ο 65χρονος κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος, βάζοντας ένας τέλος «στον διασυρμό του και στη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο KAVALA POST ο συνήγορος του κατηγορουμένου, ποινικολόγος Καβάλας Σταύρος Καϊτατζής.

Σύμφωνα με τον κ. Καϊτατζή, ο 65χρονος Θάσιος δεν ήταν παρά το «εξιλαστήριο θύμα» σε μια υπόθεση που, δυστυχώς, έστρεψε την προσοχή της Δικαιοσύνης μακριά από τον πραγματικό ένοχο των πυρκαγιών που, τον Αύγουστο του 2022, κατέκαψαν μεγάλη έκταση της Θάσου.

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη δήλωση του κ. Καϊτατζή μετά την πανηγυρική αθώωση του πελάτη του.

Σταύρος Καϊτατζής: Ο εντολέας μου κατηγορήθηκε και λογοδότησε ενώπιον της δικαιοσύνης αντί του… πραγματικού ενόχου!

«Η υπεράσπιση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν περιορίστηκε στην ανυπαρξία των αποδείξεων ενοχής για τον κατηγορούμενο, αλλά συγκρούστηκε με την κατηγορία, προσκομίζοντας ενώπιον του Δικαστηρίου νέες ισχυρές αποδείξεις από τις οποίες προέκυπτε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος.

»Όσοι παρευρέθηκαν χθες στα δικαστήρια της Δράμας αντιλήφθηκαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν το εξιλαστήριο θύμα. Κατηγορήθηκε και λογοδότησε ενώπιον της δικαιοσύνης αντί του πραγματικού ενόχου.

»Το Δικαστήριο μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία, αφού εξέτασε τους παρόντες μάρτυρες και ανέγνωσε τα έγγραφα της δικογραφίας αλλά και όσα η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωσθούν (και ήταν ουσιώδη), έχοντας υπόψη του τους βάσιμους ισχυρισμούς μας, αλλά και μια πλήρως αιτιολογημένη απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Δράμας, κήρυξε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο, βάζοντας τέλος στον διασυρμό του και στη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του»