Δήμος Καβάλας: Το να πετάς έναν σκύλο στη θάλασσα δεν αρμόζει στον σύγχρονο πολιτισμό που πρεσβεύει η πόλη μας

Ο Δήμαρχος Καβάλας καταγγέλλει το τραγικό περιστατικό και ο Δήμος Καβάλας υπενθυμίζει ότι για όποιον κακοποιεί ζώα προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ

Ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε στη θάλασσα, στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», μετά από κλωτσιά που δέχτηκε -σύμφωνα με καταγγελίες- από περαστικό που «απειλήθηκε» από το άτυχο ζώο, το οποίο σώθηκε χάρη στην παρέμβαση πολιτών και του Λιμενικού.

Ο Δήμος Καβάλας καταγγέλλει το γεγονός «που δεν αρμόζει στον σύγχρονο πολιτισμό που πρεσβεύει η πόλη μας», κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια», ενώ συμμετέχει και στην εύρεση του ασυνείδητου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας

Στις 5 Ιουνίου, την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, συνέβη ένα περιστατικό, που δεν αρμόζει στον σύγχρονο πολιτισμό που πρεσβεύει η πόλη μας.

Ένας φιλήσυχος, αδέσποτος σκύλος, που συμβιώνει επί χρόνια με ντόπιους και τουρίστες, βρέθηκε στη θάλασσα, μέσα στο λιμάνι. Ευτυχώς, πολίτες με τη συνδρομή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, διέσωσαν τον «Σπύρο» από τον πνιγμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιος κλώτσησε τον σκύλο και αυτός κατέληξε στη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης καταγγέλλουν τον φερόμενο ως δράστη για την εγκληματική ενέργειά του και δηλώνουν ότι ο Δήμος συμμετέχει στην εύρεση του ασυνείδητου και την επιβολή της δέουσας τιμωρίας του.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, για όποιον κακοποιεί ζώα προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ.

Ο Δήμος Καβάλας καλεί τους πολίτες, όταν αντιλαμβάνονται φαινόμενα κακοποίησης ζώων να απευθύνονται τηλεφωνικώς στην ειδική γραμμή της Ελληνικής Αστυνομίας, στο νούμερο 10410.

Επίσης, τονίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τον αγώνα του για τα αδέσποτα:

  • Υπηρετώντας το τρίπτυχο: Ενημέρωση-Στειρώσεις-Υιοθεσίες
  • Δημιουργώντας Δίκτυο Φιλόζωων για την καλύτερη σίτιση και διαχείριση των αδέσποτων
  • Βελτιώνοντας τις συνθήκες στο υπάρχον Δημοτικό Κυνοκομείο
  • Κατασκευάζοντας νέο, σύγχρονο Κυνοκομείο κοντά στον Ζυγό
  • Λειτουργώντας Καταφύγιο Αδέσποτων σε περιοχή μεταξύ Ζυγού και Κρυονερίου
  • Ξοδεύοντας κατά πολύ περισσότερα χρήματα για τα αδέσποτα από όσα στέλνει το κράτος στον Δήμο