Γιάννης Εριφυλλίδης: Ας αναλογιστούμε τι κρύβεται πίσω από την άγρια συμπεριφορά σε ένα ακόμη αδέσποτο ζώο στην Καβάλα

Ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας για το περιστατικό όπου περαστικός κλώτσησε αδέσποτο σκύλο και τον πέταξε στη θάλασσα μέσα στο λιμάνι

Θλίψη, οργή και προβληματισμό έχει προκαλέσει μια ακόμη κακοποίηση αδέσποτου ζώου στην Καβάλα, όπου περαστικός κλώτσησε σκύλο και τον έριξε στη θάλασσα μέσα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι πρέπει «να αναλογιστούμε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την άγρια συμπεριφορά του συνδημότη μας», προσθέτοντας παράλληλα ότι «στο πρόγραμμά μας σύντομα θα καταθέσουμε την ολοκληρωμένη δέσμη πρωτοποριακών και ταυτόχρονα ρεαλιστικών πολιτικών και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της φιλοζωίας και τη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» για το περιστατικό

Συνέβη στην Καβάλα και δεν περιποιεί τιμή για τον πολιτισμό που χαρακτηρίζει την πόλη, ακόμη και αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η είδηση διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ένας περαστικός κλώτσησε έναν αδέσποτο σκύλο και τον έριξε στη θάλασσα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Το ζώο διασώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού Σώματος, αλλά ο δράστης διέφυγε.

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων, με την πρόεδρο του «Αισώπου» και υποψήφια δημοτική σύμβουλο του ανεξάρτητου συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», Δέσποινα Αβραμίδου να προσφεύγει στην Εισαγγελία Καβάλας, να καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων και να ζητά από τους περαστικούς κατά την ώρα του συμβάντος να δώσουν πληροφορίες για τον δράστη, ώστε να «δέσει» το κατηγορητήριο.

Ας αναλογιστούμε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την άγρια συμπεριφορά του συνδημότη μας. Έλλειψη παιδείας; Έλλειψη ενσυναίσθησης; Ένας βίαιος χαρακτήρας; Ίσως όλα μαζί και άλλα ακόμη. Χρέος μας είναι να καλλιεργήσουμε το έδαφος εκείνο, για μια πόλη με δημότες φιλικούς προς τα ζώα και ιδιαίτερα προστατευτικούς και όχι επιθετικούς με τα αδέσποτα ζώα. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο με συντονισμένες πολιτικές και θα κάνουμε την αρχή από τα παιδιά στην ηλικία που διαμορφώνουν τις αρχές και τον χαρακτήρα τους.

Δυστυχώς, ελάχιστα έχει να επιδείξει στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Στο πρόγραμμά μας σύντομα θα καταθέσουμε την ολοκληρωμένη δέσμη πρωτοποριακών και ταυτόχρονα ρεαλιστικών πολιτικών και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της φιλοζωίας και τη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας.