Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Κεραμωτή: Εδώ είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα, πώς η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κεραμωτής και περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου συνομίλησε με αλιείς, καταστηματάρχες, κατοίκους και τουρίστες

Στις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής βρέθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Σταύρος Αρβανιτάκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης, αλλά και το πωλητήριο του Συνεταιρισμού.

Ο κ. Αρβανιτάκης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που προσέφερε την τελευταία τετραετία στον αλιευτικό κλάδο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως για ό,τι δεσμεύτηκε προεκλογικά το 2019 αυτό έγινε πράξη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για ένα έμπρακτο παράδειγμα του πώς η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη και επισήμανε τη σημασία των ποιοτικών προϊόντων και της τυποποίησής τους για την περαιτέρω ανάδειξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα.

«Εδώ είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα, πώς η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Σας μειώσαμε τους φόρους για την οργάνωση των παραγωγών, σας μειώσαμε τα μισθώματα και εσείς μεγαλώνετε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε μέτρα στήριξης του κλάδου, όπως η καθιέρωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, η μείωση στο 5%, από 10% που ήταν προηγουμένως, του ετήσιου μισθώματος εκτάσεων για τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς και η δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας ή της ισχύος του κινητήρα των σκαφών.

Στη συνέχεια, πριν την αναχώρησή του για τη Θάσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής και συνομίλησε με αλιείς, καταστηματάρχες και κατοίκους, αλλά και τουρίστες που επισκέπτονταν την περιοχή.

*Φωτογραφίες: protothema.gr