Δήμος Καβάλας: Οι εθελοντές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στην Ακτή Καλαμίτσας [φωτογραφίες]

Εξόρμηση καθαρισμού της παραλίας από τους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και τους Συλλόγους της περιοχής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας της Καλαμίτσας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και μελών των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Οι εθελοντές περισυνέλεξαν τα απορρίμματα και απομάκρυναν χόρτα και φύκια από την αμμουδιά, έβαψαν ορισμένες εγκαταστάσεις και άφησαν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στην είσοδο της παραλίας, ζωγραφίζοντας τα αποδυτήρια.

Ο Δήμος Καβάλας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους μικρούς μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων της Καλαμίτσας και των γειτονικών περιοχών, διότι συνέβαλαν στην αισθητική αναβάθμιση μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης μας. Με την εθελοντική δράση τους απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται εμπράκτως για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας παράλληλα το καλύτερο παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες της Καβάλας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Θόδωρος Μουριάδης: Οι εθελοντές άλλαξαν την εικόνα της παραλίας

«Οι εθελοντές ήρθαν εδώ σήμερα για δείξουνε στους κακοπροαίρετους ότι η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες. Τις επόμενες ημέρες θα καθαριστεί όλη η παραλία από ειδικά μηχανήματα και θα τοποθετηθούν ομπρέλες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη σημερινή δράση. Κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε μικρούς και μεγάλους, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της παραλίας».

Κυριάκος Σταυρίδης: Πολλά συγχαρητήρια σε όλους

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους εκπροσώπους των συλλόγων της Καλαμίτσας, για τον καθαρισμό της παραλίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο πλευρό του Δήμου Καβάλας. Διακρίνονται για την ευαισθησία τους και τη διαρκή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας, Νίκος Μωυσίδης δήλωσε «όπως βλέπετε η ανταπόκριση των κατοίκων της Καλαμίτσας, της Νεάπολης και άλλων περιοχών της δυτικής πλευράς της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις στην παραλία της Καλαμίτσας, με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας».

Κρατάμε την παραλία μας καθαρή

Στην ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του Συλλόγου στο fb τονίζονται τα εξής:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και ευπρεπισμός της Καλαμίτσας από 100 και πλέον μικρούς και μεγάλους εθελοντές και 8 Συλλόγους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας σε συνεργασία με το 18ο Δημοτικό Σχολείο, τον Δήμο Καβάλας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου ΔΣ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης, την Art Attack, τη Gaia First, τον όμιλο Αλκυόν Καλαμίτσας, τους Πάνθηρες και το Ωδείο Νεάπολις καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής εθελοντικά καθάρισαν και δώσανε χρώμα στην παραλία της Καλαμίτσας. Ελπίζουμε να περάσαμε το μήνυμα στα παιδιά για την οικολογική συνείδηση και να γίνει μάθημα ζωής. Ευχαριστούμε πολύ το Ωδείο Νεάπολις  για τα καπέλα που δόθηκαν στα παιδιά, τον Μασούτης  για τα νερά και τα γάντια και τους Panthers Women’s Basketball – Πάνθηρες  για τη δωρεάν συνδρομές που δόθηκαν σαν ανταμοιβή στα παιδιά.

Η Καλαμίτσα είναι το στολίδι της περιοχής μας και όλοι νοιαζόμαστε για αυτό».

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας
  • Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης Καβάλας
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας
  • Μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας
  • Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας Artattack
  • Γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης “Πάνθηρες”
  • Όμιλος “ΑΛΚΥΩΝ” Καλαμίτσας
  • Ωδείο “Νεάπολις”
  • GA IA FIRST