Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος: Όταν οι γενιές συναντιούνται και η εμπειρία ενός πολιτικού συναντά τη νέα γενιά που θέλει να μάθει…

Ο παλαίμαχος πολιτικός ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του διευθυντή του ΔΣ Κοκκινοχώματος και μετέφερε στους μαθητές του Σχολείου τα προσωπικά του βιώματα από την περίοδο της κατοχής

Την εμπειρία του από τα δύσκολα χρόνια της κατοχής στην Καβάλα, μετέφερε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κοκκινοχώματος ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος στο πλαίσιο της προσπάθειας του να προσθέσει επιπλέον γνώσεις στα παιδιά μέσω της συνάντησης τους με ανθρώπους που έχουν βιώσει πράγματα και καταστάσεις στο παρελθόν ή έχουν εξειδίκευση στον τομέα τους, τους καλεί στο σχολείο για μια κουβέντα μαζί τους.

Τα παιδιά αυτά λοιπόν ζήτησαν να μάθουν για τα βιώματα του κ. Δημοσθενόπουλου από την περίοδο της κατοχής και παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τα λεγόμενα του. Ο γεννηθείς το 1929 στην Καβάλα παλαίμαχος πολιτικός και δικηγόρος αφηγήθηκε τις προσωπικές του εμπειρίες και όπως δήλωσε ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από το ενδιαφέρον που έδειξαν και τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις που του απεύθυναν.

Υποκλίνομαι…

Η είδηση της παρουσίας του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου στο ΔΣ του Κοκκινοχώματος, μετά από αυτή του Μιχάλη Τιμοσίδη που σε προηγούμενο χρόνο είχε μιλήσει για ιατρικά θέματα στους μαθητές, έγινε γνωστή από την ανάρτηση ενός βίντεο του γιου του Χάρη Δημοσθενόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του πατέρα του η οποία αναφέρει τα εξής:

«Όταν οι γενιές συναντιούνται…και η εμπειρία και η γνώση ενός πολιτικού μίας άλλης εποχής συναντά τη νέα γενιά που θέλει να ακούσει και να μάθει! Όταν η διάθεση για αφήγηση της σύγχρονης ιστορίας μέσα από προσωπικές εμπειρίες και βιώματα γίνεται ένα διαφορετικό μάθημα Ιστορίας σε κάποιο δημοτικό σχολείο του νομού Καβάλας. Και ο “αφηγητής” να κουβαλάει στις πλάτες του χρόνια γεμάτα σημαντικές στιγμές και εμπειρίες! Υποκλίνομαι»!