Καβάλα: Με τι καιρό θα γίνουν οι περιφορές των Επιταφίων και το σούβλισμα του οβελία [πρόγνωση]

Από βροχές και πιθανότητα χαλαζόπτωσης και χιονόπτωσης στα ορεινά μέχρι αίθριο ουρανό: Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες δύο μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με βελτίωση όμως την ημέρα του Πάσχα. Η μεταβολή θα έχει έντονα φθινοπωρινά στοιχεία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024 αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα δυτικά που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές του Νομού. Κατά το πέρασμα υπάρχει πιθανότητα για εξάρσεις έντονης βροχής και τοπική ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ μικρή πιθανότητα υπάρχει τοπικά για χαλαζόπτωση μικρού-μεσαίου μεγέθους. Έπειτα, αναμένεται βελτίωση του καιρού με πιθανότητα μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα ορεινά και κοντά σε αυτά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024 αναμένονται κατά τις πρωινές ώρες βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης στο σύνολο του Νομού. Στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τις βροχές να αποκτούν όλο και πιο τοπικό-πρόσκαιρο και ασθενή χαρακτήρα και μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει τελείως. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση (μικρή πιθανότητα χιονόπτωσης στην κορυφή του Παγγαίου, μεγαλύτερη στα ορεινά της Δράμας).

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και αναμένεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες, με πολύ μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά κατά τις ώρες αυτές. Η θερμορκασία σε άνοδο, θα παραμείνει όμως σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.