Μάκης Παπαδόπουλος: Να μη χαθεί η ευκαιρία με την παρουσία του Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Καβάλα

Η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» με τις προτάσεις του για τα μεγάλα θέματα της Καβάλας που θα πρέπει να τεθούν υπ’ όψιν στη σύσκεψη

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου στην Καβάλα την Παρασκευή 16/5 ο Μάκης Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει ως λάθος της διοίκησης να αποφασίζει μόνης της ποια συγκεκριμένα θέματα και ποιες συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις θα καταθέσει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» η επίσκεψη αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να τεθούν όλα τα μεγάλα θέματα της Καβάλας, η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου έχει ως εξής: «Η παρουσία Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Καβάλα την Παρασκευή 16/05/2025 είναι πράγματι μία σημαντική ευκαιρία να τεθούν όλα τα μεγάλα θέματα της Καβάλας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο, η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έκανε καμία συζήτηση και καμία προεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι μεγάλο λάθος να αποφασίζει μόνη της ποια συγκεκριμένα θέματα και ποιες συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις θα καταθέσει.

Δεδομένης λοιπόν της απουσίας συζήτησης, εμείς προτείνουμε:

Α) εκτός των άλλων θεμάτων που πληροφορηθήκαμε από Μέσα Ενημέρωσης ότι θα θέσει, η Δημοτική Αρχή να ζητήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για τα παρακάτω θέματα, τα οποία αφορούν κυβερνητικές αποφάσεις:

– προώθηση του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων.

– επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης Καβάλα-Τοξότες.

– επιτάχυνση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες.

Β) ειδικά για το θέμα των ανενεργών ακινήτων, ΑΜΕΣΑ να δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου (με τη συμμετοχή φορέων και εμπειρογνωμόνων) για την αξιοποίηση των ανενεργών ακινήτων του Δήμου μας, με σκοπό:

– να μελετηθούν οι χρήσεις και ο τρόπος αξιοποίησης όλων των ανενεργών κτιρίων ως σύνολο και όχι αποσπασματικά.

– να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο, συνολικό σχέδιο με λύσεις, χρονοδιαγράμματα, χρηματοδοτήσεις, εκτίμηση λειτουργικού κόστους και προσδοκώμενα έσοδα με στόχο τη βιωσιμότητα της αξιοποίησης, σε συμφωνία με ολόκληρη την τοπική κοινωνία».