Ένα μάλλον ασυνήθιστο θέαμα περίμενε όσους βρίσκονταν το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2026 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα.
Εκεί όπου κανονικά την παράσταση κλέβουν οι αθλητές, αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές ήταν… δύο αλεπούδες, οι οποίες εμφανίστηκαν μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και άρχισαν να κινούνται και να παίζουν πάνω στον συνθετικό χλοοτάπητα!
Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές: η μία αλεπού ξαπλώνει ανενόχλητη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η δεύτερη στέκεται δίπλα της, με τις δύο να δείχνουν ιδιαίτερα εξοικειωμένες με το περιβάλλον και κάθε άλλο παρά βιαστικές να αποχωρήσουν.
Το παράξενο της υπόθεσης: Ο χώρος είχε ακόμη κόσμο!
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εμφάνισή τους δεν έγινε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ήταν άδειες. Το περιστατικό σημειώθηκε σχετικά νωρίς το βράδυ, την ώρα που στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» βρίσκονταν ακόμη αρκετοί άνθρωποι: γονείς με τα παιδιά τους, νεαροί, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία Καβαλιώτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τον χώρο για άθληση.
Παρά την ανθρώπινη παρουσία, οι δύο αλεπούδες φαίνονταν εντυπωσιακά ατάραχες, μετατρέποντας για λίγη ώρα το γήπεδο ποδοσφαίρου σε δικό τους… αγωνιστικό χώρο.
Η παρουσία αλεπούδων κοντά στον αστικό ιστό δεν αποτελεί πλέον εντελώς σπάνιο φαινόμενο. Η συγκεκριμένη εικόνα, ωστόσο, είναι σίγουρα από εκείνες που δεν συναντά κανείς κάθε μέρα: δύο άγρια ζώα στο κέντρο ενός πολυσύχναστου αθλητικού χώρου της Καβάλας, ενώ γύρω τους η βραδινή δραστηριότητα συνεχιζόταν κανονικά.
Και, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο, οι δύο απρόσμενοι επισκέπτες μάλλον αισθάνθηκαν… σαν στο σπίτι τους.

