Καβάλα BC – Μαχητές 72-65: Και τώρα όλοι οι κόποι της χρονιάς στα Πεύκα!

Με σχετική ευκολία η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας κέρδισε στο «Αλ. Δήμογλου» τους Μαχητές, έκανε το 2-2 στα πλέι άουτ και πλέον θα παίξει τους κόπους της χρονιάς την Τετάρτη στα Πεύκα

Στα ίσα έφερε την σειρά των πλέι άουτ για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία η Καβάλα BC, που το Σάββατο στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας κέρδισε με σχετική ευκολία τους Μαχητές Δόξας Πεύκων με 72-65 και ισοφάρισε τις νίκες σε 2-2! Τώρα πλέον οι κόποι όλης της χρονιάς θα παιχθούν στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς που θα γίνει στα Πεύκα την Τετάρτη! Η ομάδα που θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα θα εξασφαλίσει την σωτηρία της, ενώ ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική!

Απειλούσε από παντού…

Στον αγώνα του Σαββάτου το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι διαθέτει καλύτερη ομάδα από τα Πεύκα! Μάλιστα σε σχέση με το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας όπου κέρδισε με 3 πόντους διαφορά (κι έτσι έχασε το πλεονέκτημα της έδρας), αλλά και μ’ αυτό της περασμένης Τετάρτης στην Θεσσαλονίκη η απόδοση του ήταν σαφώς καλύτερη! Είχε πλουραλισμό στην επίθεση, όπου απειλούσε τόσο από κοντά όσο και από την περιφέρεια, ενώ στην άμυνα το πάθος και η δύναμη περίσσεψε! Απ’ την στιγμή που και τα ποσοστά στις βολές ήταν ανεβασμένα, το αποτέλεσμα ήταν να πάρει από την αρχή το προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος!

Μπροστά στο σκορ απ’ την αρχή μέχρι το τέλος

Στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου βρέθηκε μπροστά με double score 26-13 και πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με διαφορά 14 πόντων 42-28. Η μόνη στιγμή αντίδρασης των Μαχητών ήρθε στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου όπου μείωσαν στους 4 πόντους, ωστόσο στη συνέχεια η Καβάλα πάτησε «γκάζι» και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 18 πόντους δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (72-54). Στο σημείο εκείνο έγιναν κάποιες αλλαγές για να ξεκουραστούν οι βασικοί και οι Μαχητές μ’ ένα επιμέρους 11-0 διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Διαιτητές: Τζαφλέρης-Ταρενίδης Στ.-Τσιαπλής
Δεκάλεπτα: 26-13, 42-28, 63-49, 72-65.
Καβάλα (Πενταζίδης): Ερεβμπενάζιε 16 (3/4 δ., 2/6 τρ., 5 ασ.), Κελαϊδής 5 (1), Μάτζουρτσακ 6 (6 ρ., 10 ασ., 5 κλ.), Σαββίδης, Ντιαλό 4, Κυριάκου 2, Κουμλέλης 5, Γκέλιος 16 (5/8 τρ., 5 ρ. 3 ασ.), Μούκας 3 (1), Σκλήβας 15 (69/ δ.)
Μαχητές (Χατζηκυριακίδης): Χατζηκυριακίδης 13, Βαρδής, Βελισσαρίου 6 (2), Γερομιχαλός 6 (2), Καλαμπάκας 5, Ναούμης 2, Στόλης 6, Δίπλαρος 11 (3), Τάταρης 4, Τζαουάρα 12.

Πλέι άουτ

Καβάλα-Μαχητές 72-65 (2-2)
Ηράκλειο-Αρκαδικός 66-75 (1-3)

Ν. Πενταζίδης: «Ενθουσιάσαμε τον κόσμο»

Πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Καβάλας τονίζοντας ότι «ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και γ’ αυτόν τον «τελικό» που παίξαμε. Παρουσιαστήκαμε έτοιμοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και ενθουσιάσαμε τον κόσμο στις κερκίδες και πιστεύω ότι θα έρθει να μας βοηθήσει και στα Πεύκα την Τετάρτη! Ελέγχαμε το παιχνίδι για σχεδόν 36 λεπτά και στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο. Πλέον έγινε το 2-2 και τώρα πάμε για ακόμα έναν «τελικό», όπου πιστεύω ότι θα κριθεί στην δύναμη και την καρδιά των παικτών».

 Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: «Πάμε στην παράταση…»

Από τη μεριά του ο προπονητής των Μαχητών παραδέχτηκε ότι η ομάδα του έχασε δίκαια, ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του για τους δημοσιογράφους Καβάλας, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του με τα ρεπορτάζ τους για την «σφαγή» στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, «δυναμίτισαν» το παιχνίδι του Σαββάτου!!! Προφανώς για τον ίδιο, στον συγκεκριμένο αγώνα όλα κύλησαν… καλά, γι’ αυτό και δεν του άρεσαν οι αναφορές που έγιναν!!!  «Τελείωσε και το 2ο ημίχρονο της σειράς και τώρα πάμε στην παράταση» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «η νίκη της Καβάλας ήταν 110% δίκαιη μιας και ήταν πιο σκληρή και πιο δυνατή. Πάμε τώρα στο τελευταίο παιχνίδι και όποιος κερδίσει παραμένει στην κατηγορία»!

Δωρεάν λεωφορείο για τα Πεύκα

Εκδρομή για τον «τελικό» των Πεύκων διοργανώσει η διοίκηση της ομάδας και μάλιστα λίγα μετά το τέλος του αγώνα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Εν όψει του τελευταίου κρίσιμου αγώνα των Play Out της Τετάρτης 17/5 με τους Μαχητές Πεύκων, η Διοίκηση της ΕΚ Καβάλα BC προτίθεται να ναυλώσει πούλμαν για την Δωρεάν μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας! Φίλες και φίλοι, ο αγώνας της Τετάρτης στα Πεύκα, είναι ένας από τους πιο κρίσιμους αγώνες στην ιστορία του Συλλόγου, και η Ομάδα μας χρειάζεται όλους δίπλα της! Για τον καλύτερο προγραμματισμό των διοργανωτών, όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιάννης Μπέλλος: 6936854748. Σωτήρης Βεζερτζής: 6932918193. Δημήτρης Λεονταράκης ΛΦΚ: 6944878732. Snack Bar Billy”s: 2510 838 411, 6937564006».