Νίκος Πενταζίδης: Ο Αστέρας Καβάλας άξιζε να επιστρέψει στη National League 2

Ο «αρχιτέκτονας» της μεγάλης επιτυχίας της ανδρικής ομάδας του συλλόγου μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio

Ο προπονητής του Αστέρα Καβάλας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ανέβηκε στη National League 2 της επόμενης σεζόν, Νίκος Πενταζίδης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την άνοδο στη National League 2: «Όταν ξεκινήσαμε στην αρχή της σεζόν θέσαμε σαν στόχο τη άνοδο. Ήθελε πολύ το σωματείο του Αστέρα κάποια στιγμή να ξανανέβει στις εθνικές κατηγορίες. Έτσι έγινε μια πολύ σοβαρή συζήτηση το καλοκαίρι. Ο Αστέρας έχει το brand name όσον αφορά τα τμήματα υποδομών, μιας και έχει κάθε χρόνο επιτυχίες, με πιο πρόσφατη τη φετινή της ομάδας των κορασίδων. Ανέκαθεν έβγαζε παιδιά που πλαισιώνουν εθνικές κατηγορίες και εθνικές ομάδες. Έτσι, ήθελε κάποια στιγμή όλο αυτό που κάνει στα τμήματα υποδομών να έχει ένα αντίκρισμα στην ανδρική ομάδα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αποφάσισα ότι θα ήταν μεγάλη μου τιμή να αποτελέσω μέρος της ομάδας. Θέλω να πω ένα “ευχαριστώ” γενικά στον κόσμο της Καβάλας που μας συμπαραστάθηκε σε όλα αυτά τα ματς, αλλά και στους χορηγούς, γιατί χωρίς χορηγούς ενδεχομένως πολλά πράγματα να μη γινόντουσαν».

Για τους τραυματισμούς που είχαν: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί στη διαδικασία των play-offs έως και το τελευταίο ματς έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση. Κατέβασαν τον μέσο όρο της άμυνας στους 46-47 πόντους, 15 πόντους κάτω περίπου απ’ τον μέσο όρο που δεχόμασταν. Δηλαδή έδειξαν μια συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να είμαστε σε όλα τα ματς μέσα. Με τους Ίκαρους Σερρών παίξαμε τέσσερις φορές, κερδίσαμε και τις τέσσερις, αν και στον πόντο τα περισσότερα. Τα παιδιά, όμως, έδειξαν θέληση, γιατί τα δύο ματς στις Σέρρες γυρίσαμε από τους 20 και τους 15 πόντους. Δίκαια αυτή η ομάδα έκανε το «άλμα» προς τις εθνικές κατηγορίες».

Για τον συναγωνισμό των ομάδων στην περιοχή της Καβάλας: «Σίγουρα υπάρχει ένας συναγωνισμός, οι σχέσεις μας είναι καλές. Την επόμενη χρονιά, όπως φαίνεται, θα είμαστε τρεις ομάδες απ’ την πόλη της Καβάλας στη National League 2 και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού, όσον αφορά πάντα την πόλη της Καβάλας. Είναι κάτι που θα το ζήσουμε. Δεν υπάρχουν εντάσεις και ούτε θα δημιουργηθούν, γιατί έχουμε μια καλή σχέση και οι διοικήσεις θέλω να πιστεύω ότι τα βρίσκουν. Φέτος η δική μας διοίκηση έκανε μια πολύ τίμια προσπάθεια, ήταν φερέγγυα σε όσα έχει πει και την επόμενη σεζόν θα κάνουμε κι εμείς την προσπάθειά μας για να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της National League 2».

Για την Ελευθερούπολη, που βρίσκεται στην Elite League: «Η Ελευθερούπολη είναι το brand name της περιοχής. Φέτος έκανε πάρα πολύ καλή πορεία στην κανονική περίοδο και στα play-offs είχε την ατυχία να μην είναι πολύ καλή σε 1-2 ματς. Δυστυχώς για εμάς εδώ στην περιοχή δεν προχώρησε, αλλά έχει όλα τα εχέγγυα για να το καταφέρει την επόμενη χρονιά».