Περιφέρεια ΑΜ-Θ: «Βουτιά» στην Οικοδομή τον Φεβρουάριο του 2017 (αναλυτικά στοιχεία)

Ελληνική Στατιστική Αρχή: Κατά 22% μειωμένη η Οικοδομική Δραστηριότητα αλλά και αυξημένη κατά... 150% η επιφάνεια των κατασκευών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016!

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία, για το μήνα Φεβρουάριο 2017, της Έρευνας Οικοδομικής Δραστηριότητας ανά Περιφέρεια. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για το επίμαχο διάστημα αναδεικνύεται δεύτερη στη… μείωση της Οικοδομικής Δραστηριότητας μετά την Ήπειρο (-45%) με ένα αρνητικό ποσοστό που «αγγίζει» το 22%.

Ειδικότερα, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας), κατά το μήνα Φεβρουάριο 2017, στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θρεκης τρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 35 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 10,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 22,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 151,1% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 183,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, οι διαφοροποιήσεις στην αύξηση ή τη μείωση του αριθμού των εκδοθεισών αδειών και της επιφάνειας – όγκου μπορεί να οφείλονται σε μεμονωμένες άδειες μεγάλης επιφάνειας και όγκου ή σε οικοδομικές άδειες που δε μεταβάλλουν την επιφάνεια και τον όγκο, όπως αναθεωρήσεις, επισκευές, κατεδαφίσεις κλπ.

Δείτε όλα τα στοιχεία αναλυτικά σε πίνακες εδώ