Το Εργατικό Κέντρο για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Απολυμένων ΒΦΛ: Δέσμιοι των αφεντάδων…

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της εργατιάς» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΕΥΚ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, με αφορμή τη μη πραγματοποίηση της καθορισμένης συνάντησης στην έδρα του μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ, εδώ και εδώ), εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μας ζήτησαν να πιστέψουμε ότι η συνάντηση με τους δικαιωμένους και παράνομα απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πραγματοποιήθηκε γιατί στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας .

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε ότι η σύνδεση της πολιτικής εξουσίας με την οικονομική δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και παραλύει τις λειτουργίες των θεσμών λόγω εξάρτησης. Σχεδόν πιστέψαμε τον κ. Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ευαγγελιζόταν το σπάσιμο αυτής της σχέσης. Όμως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά με τη χθεσινή στάση ότι μια ενδεχόμενη δέσμευση απέναντι στους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που προσφάτως με δικαστική απόφαση κέρδισαν την επιστροφή τους στη δουλειά, θα δημιουργούσε προβλήματα!!! Αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της έθεσαν θέμα ασφάλειας και αντιμετώπισαν τους δικαιωμένους απολυμένους σαν ταραξίες.

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της εργατιάς. Παραμένει η αντίληψη  για τον κόσμο της εργατιάς ότι είναι δέσμιοι των αφεντάδων».