Μάκης Παπαδόπουλος: Ο πατέρας Παύλος αναγνωρίζεται καθολικά από την τοπική μας κοινωνία!

Δημόσια δήλωση του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας υπέρ μιας υποψηφιότητας του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας για την ηγεσία της Εκκλησίας των Φιλίππων

Μέρα με τη μέρα διευρύνεται το καβαλιώτικο «μέτωπο» της υποστήριξης μιας υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου στη διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αναδείξει τον νέο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.




Έτσι, μετά το πρώτο αυθόρμητο «κύμα» του διαδικτύου (διαβάστε σχετικά εδώ), την «ανοιχτή» επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του δικηγόρου και συγγραφέα Δημήτρη Αποστολίδη (διαβάστε την εδώ), το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου (διαβάστε το εδώ) αλλά και την προ ημερών δημοσίευση στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής Εφημερίδας της Καβάλας Νέα Εγνατία μιας ακόμη «ανοιχτής» επιστολής προς τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας (διαβάστε την εδώ), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος τάσσεται κι αυτός ανοιχτά υπέρ του πατέρα Παύλου.

Η δήλωση Παπαδόπουλου έρχεται μια μέρα πριν την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιωχτεί η έκδοση ενός ψηφίσματος ανάλογου με αυτό του Νέστου, με αίτημα προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος να είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος ο επόμενος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

Διαβάστε τη δήλωση Παπαδόπουλου:

«Υποστηρίζω θερμά την πρόταση για την ανάδειξη του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου ως Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, καθώς η μέχρι τώρα δράση του και το έργο του αναγνωρίζονται καθολικά από την τοπική μας κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι ο π. Παύλος θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην τοπική μας Εκκλησία, αλλά και στον τόπο μας, από τη θέση αυτή