Μήνυμα ενότητας και εκλογικής ετοιμότητας από τη ΝΟΔΕ Καβάλας κατά την κοπή της βασιλόπιτας [φωτογραφίες]

Για μια κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη η οποία πρέπει να φύγει άμεσα έκανε λόγο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ζήτησε από όλους να δουλέψουν πρώτα για την Ελλάδα και μετά για το κόμμα-Ποιοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Την βασιλόπιτά της έκοψε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018 η Τοπική Οργάνωση Καβάλας της ΝΔ στο ξενοδοχείο LUCY με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλοςο υπεύθυνος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλοςο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδηςη δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καβάλας της ΝΔ Μαρίνα Φιλιππίδου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος, πολιτευτές του κόμματος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, μέλη των ΔΗΜΤΟ των δήμων της ΠΕ Καβάλας, μέλη της κομματικής νεολαίας, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «στη ΝΔ είμαστε μια γροθιά με μια δύναμη που βγαίνει από μέσα μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας που κάνουμε είναι υποχρέωσή μας. Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία μας και κυρίως να γράψουμε τη δική μας.

»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με την αρχή της επανάστασης της λογικής, απέναντι στον Ρουβίκωνα, τον τομέα της υγείας, της οικονομίας, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, της ασφάλειας, των “κόκκινων” δανείων, πράγματα που δεν είναι μέσα στην κανονικότητας της ζωής μας. Αυτά επί ΝΔ με πρωθυπουργό του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τελειώσουν. Είμαστε υποχρεωμένοι μετά τα 3 χρόνια λαίλαπας της κυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ η Ελλάδα να ξανασταθεί στο πόδια της και οι πολίτες να ξαναβρούν το χαμόγελό τους».

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του κ. Αυγενάκη.

«Καλωσορίζουμε τα καινούργια στελέχη της ΝΔ»

Ως Γραμματέας της ΝΔ σας μεταφέρω το μήνυμα της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πρώτα απ’ όλα να μείνουμε ενωμένοι, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, μας χρειάζονται όλοι οι πολίτες που πιστεύουν στις δυνάμεις μας και αυτοί που επιστρέφουν κοντά μας. Τους καλωσορίζουμε με την προϋπόθεση να σεβαστούν τις αρχές, τις αξίες της  ΝΔ που χρόνια υπηρέτησε αυτά που υπηρετούμε και εμείς σήμερα. Καλωσορίζουμε τα καινούργια στελέχη, τους πολίτες που αντιλαμβάνονται πως μια είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την ανάταση στην χώρα μας. Είναι η ΝΔ  και είναι πολλοί αυτοί. Αν μπορεί να γίνει κάτι μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας σωστά, οργανωμένα και με επιχειρήματα, σε κάθε σημείο της χώρας, όπως κάνουμε και οι 75 βουλευτές και οι τομεάρχες.

Η ΝΔ δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της. Η ΝΔ είμαστε όλοι μας, είστε εσείς. Πάρτε και μεταφέρετε το μήνυμα της παντού. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και δεν θα διχάσουμε για να βγούμε στην επιφάνεια. Αντίθετα, θα ενώσουμε τους Έλληνες και είναι υποχρέωσή μας. Δουλέψαμε και ψηφίσαμε στο συνέδριό  μας το πρόγραμμα μας που υποσχόμαστε ότι δεσμευόμαστε για όλα όσα αναφέρονται σ αυτό. Κυρίαρχος στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα, να παράξει πλούτο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να επιστρέψουν οι χιλιάδες νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό, να ανοίξουν δουλειές, ο πολίτης να νοιώθει ασφάλεια. Κυρίως να μην νοιώθει ο πολίτης ότι έχει συνέταιρο το κράτος.

«Οι νεοδημοκράτες είμαστε δεμένοι σα μια γροθιά»

Είμαστε δεμένοι σε μια γροθιά, έτοιμοι να παλέψουμε απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να καταστείλει την πορεία του έθνους μας  και ο αγώνας που καλούμαστε να κάνουμε είναι πατριωτικός. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το να πετύχουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναβρούμε το χαμόγελο της αισιοδοξίας, για να σταθούν οι παραγωγικές δυνάμεις στα πόδια τους , να δούμε μια Ελλάδα στα διεθνή φόρουμ και τα διεθνή να μην είναι ο ζητιάνος, αλλά ως διεκδικητή. Μια Ελλάδα που να διαπραγματεύεται ζητήματα όπως αυτό των Σκοπίων, με περηφάνια, με στόχο και με ένα φρόνημα πατριωτικό.

«Δεν εμπιστευόμαστε Τσίπρα και Καμένο γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη πατρίδα μας»

Βλέπουμε μπροστά μας να εξελίσσεται μια διαπραγμάτευση εν κρυπτώ από τον κ. Τσίπρα που μας ανησυχεί. Δεν εμπιστευόμαστε Τσίπρα και Καμένο γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη πατρίδα μας . Είπε ο κ Μητσοτάκης, ότι για την Ελλάδα αποτελεί εθνικό πεδίο, μέτωπο συνεννόησης το πλαίσιο διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 που αποτέλεσε και εθνική γραμμή , με μια κυβέρνηση που ενημέρωνε τους αρχηγούς των κομμάτων για κάθε εξέλιξη. Αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης.  Πράγμα που δεν γίνεται από τον κ Τσίπρα που δεν είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων, αλλά των Συριζαίων και των ΑΝΕΛ. Σήμερα έχουμε έναν πρωθυπουργός που χειρίζεται το ζήτημα των Σκοπίων με προχειρότητα που μας ανησυχεί και δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι λιγότερο από την ικανοποίηση των τριών ζητημάτων που για μας είναι ζητήματα αιχμής. Την ονομασία, την χρήση του ονόματος και την εξάλειψη των  αλυτρωτικών διαθέσεων της γειτονικής χώρας. Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΝΔ θέλει καλή γειτονία με κάθε διπλανή μας χώρα. Αυτό δεν σημαίνει όμως οπισθοχωρήσεις.

«Νέος κανονισμός Περιφερειακών Οργανώσεων»

Πρίν από μερικές μέρες ψηφίσαμε στην πολιτική επιτροπή τον νέο κανονισμό της λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων . Αυτός ο κανονισμός δημιουργεί τον ρόλο των μελών που είναι ταμειακώς ενήμεροι. Οι νέες οργανώσεις ΔΗΜ. ΤΟ και ΝΟΔΕ ,  θα εκλέγονται πλέον από την βάση των μελών που είναι ταμειακών ενήμερα και ο εκλογικός κατάλογος θα είναι γνωστός σε όλους. Ο πρόεδρος και τα μέλη θα εκλέγονται  από τα μέλη με μια δόση εξωστρέφειας και μεταφοράς αρμοδιοτήτων  με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και απολογισμού. Με σχέσεις με το κέντρο και χωρίς διαμεσολαβητές.

«Να δούμε το δάσος και να αφήσουμε το δέντρο»

Μπορεί να έχουμε μικροπαρεξηγήσεις μεταξύ μας γιατί έχουμε ισχυρές προσωπικότητες ανάμεσα στα μέλη της ΝΔ. Όμως  όλα αυτά είναι πολύ μικρά μπροστά το χρέος που έχουμε. Σας ζητούμε να δείτε το δάσος και να ξεφύγουμε από το δέντρο. Σας ζητούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τη μεγάλη εκλογική μάχη που σε λίγο έρχεται. Είναι  παράκληση του προέδρου μας και σας την μεταφέρω, να δουλέψουμε για την πατρίδα μας και όχι μόνο για το κόμμα μας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Καβάλας