Ο τσαμπουκάς της Πειραιώς δεν θα περάσει

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιδρούμε έντονα και αποφασιστικά. Δεν πρέπει όλα να περνάνε έτσι...


 

Του Αλέξη Γούλα

 


Ξαφνικά και χωρίς καμιά προετοιμασία της κοινής γνώμης, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε πως θα κλείσει το υποκατάστημά της στις Κρηνίδες. Μάλλον κάποιος καρεκλοκένταυρος του κέντρου είδε στον υπολογιστή του πως το υποκατάστημα δεν είναι τόσο κερδοφόρο όσο θέλει η διοίκηση και γι’ αυτό θα πρέπει να κλείσει…

Εδώ και χρόνια παρατηρούμε όλοι άναυδοι να αποξηλώνονται υπηρεσίες από μεγάλα χωριά που είχαν την τύχη να έχουν τέτοιες για να εξυπηρετούν τους κατοίκους των γύρω χωριών ώστε να μην ταλαιπωρούνται αυτοί, αναγκαζόμενοι να μεταβούν στην Καβάλα για να τελειώσουν κάποιες απλές δουλίτσες τους. Εκεί που ήδη υπάρχουν τέσσερα καταστήματα και υπάρχουν σκέψεις περιορισμού τους.

Ειδικά αυτή η εχθρική πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς προσβάλλει και ταλαιπωρεί κυρίως τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να κάνουν χρήση του e-banking. Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το συγκεκριμένο κατάστημα και η προσωπική μου μαρτυρία είναι πως πάντα έχει κόσμο που το χρησιμοποιεί και σίγουρα δεν είναι ένα κατάστημα-«φάντασμα».

Κι όμως διοικήσεις που έχουν «ανακεφαλαιοποιηθεί» αρκετές φορές, που έχουν ευνοηθεί με δάνεια για να «αγοράσουν» την Αγροτική Τράπεζα, συμπεριφέρονται ανάλγητα σε μια ιστορική κοινότητα που βρίσκεται στο κέντρο ενός θαυμαστού μνημείου αναγνωρισμένου από την UNESCO, σε μια κοινότητα που φιλοξενεί ένα ετήσιο πολιτιστικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε μια κοινότητα που ήταν έδρα Καλλικρατικού δήμου κι εξυπηρετεί ακόμα όλους τους δημότες των γύρω χωριών.

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιδρούμε έντονα και αποφασιστικά. Δεν πρέπει όλα να περνάνε έτσι. Πολύ σωστά έκανε η δήμαρχος και αντέδρασε με την οργισμένη επιστολή της. Πολύ καλά έκανε το Επιμελητήριο και διαμαρτυρήθηκε. Όλοι οι θεσμικοί φορείς πρέπει να ακολουθήσουν. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι στις Κρηνίδες να αισθανθούν την αλληλεγγύη των φορέων της Καβάλας ώστε να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Τέλος, περιμένω να δω την έμπρακτη αντίδραση των βουλευτών μας με κοινή παράσταση στη Διοίκηση της Τράπεζας έτσι ώστε να του εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους της αντίδρασης και το γιατί το υποκατάστημα πρέπει να μείνει ανοικτό. Όλα αυτά όχι κάποια στιγμή αλλά τη Δευτέρα το πρωί για να προλάβουμε τα γεγονοτα.

Με μια συντονισμένη αντίδραση, ο τσαμπουκάς της Πειραιώς δεν θα περάσει.