Σκύλος-ήρωας έσωσε ΑμεΑ όταν το σπίτι στο οποίο διέμενε πήρε φωτιά [φωτογραφίες]

Το περιστατικό συνέβη στη γειτονική Ξάνθη, με το νεαρό Άτομο με Ειδικές Ανάγκες να ξυπνάει από το έντονο γάβγισμα του σκύλου, ο οποίος μπήκε από το παράθυρο στο ισόγειο το οποίο είχε γεμίσει καπνούς, ενώ το σπίτι κάηκε ολοσχερώς

Ολοσχερώς καταστράφηκε μονοκατοικία από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 από βραχυκύκλωμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εκραγούν η τηλεόραση του σπιτιού και η φιάλη υγραερίου που υπήρχε μέσα, στην οδό Κομνηνών 13 στον συνοικισμό Πούρναλι στην Ξάνθη.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο, αλλά λόγω της παλαιότητας του ακινήτου επεκτάθηκε με ταχύτητα στο ισόγειο και σε όλο το ακίνητο.

Την ώρα της πυρκαγιάς στον πάνω όροφο βρίσκονταν μια φτωχή τριμελής οικογένεια η οποία ζει με μια σύνταξη 300 ευρώ τον μήνα (πατέρας, μάνα και μια κόρη με Ειδικές Ανάγκες). Μάλιστα, από την φωτιά και τους πυκνούς καπνούς ήταν αδύνατον να ειδοποιήσουν την κόρη τους η οποία κοιμόταν στο ισόγειο.

Τότε έγινε κάτι αναπάντεχο: Ο σκύλος ο οποίος ήταν στην αυλή και τον άφησαν ελεύθερο για να μην καεί, μπήκε από το παράθυρο στο ισόγειο και με έντονα γαβγίσματα ξύπνησε και την κόρη η οποία κατόρθωσε κι αυτή να διαφύγει, να βγει στο δρόμο και να σωθεί!

Ωστόσο το σπίτι, αλλά και τα τρόφιμα που είχαν πάρει με το επίδομα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για να περάσουν το Πάσχα, έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Πηγή: Μαχητής