Στην Καβάλα οι απόγονοι του Μωχάμετ Άλι [φωτογραφία]

Έμειναν στο οίκημα το οποίο ίδρυσε και στο οποίο μεγάλωσε ο πρόγονός τους και παρακολούθησαν τη συναυλία των Kontrabando, ενώ κάθε χρόνο έρχονται στην Καβάλα, τιμώντας την ως δεύτερη πατρίδα τους

Στην Καβάλα βρέθηκε για λίγες μέρες ο Πρίγκηπας Abbas Hilmi με τη σύζυγό του Mediha Momtaz και τον γιο τους Daoud Abdel Moneim, μια οικογένεια η οποία έλκει την καταγωγή της απευθείας από τον Μωχάμετ Άλι (Muhammad Ali Pasha).

Η Mediha Momtaz είναι εγγονή του Ahmad Midhat Abbas Yeghen, απογόνου της μιας από τις αδερφές του Muhammad Ali Pasha, ενώ ο Abbas Hilmi είναι εγγονός του Abbas Hilmi ΙΙ, του τελευταίου μονάρχη της Αιγύπτου.

Η οικογένεια έρχεται κάθε χρόνο στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Imaret, το οίκημα το οποίο ίδρυσε και στο οποίο μεγάλωσε ο πρόγονός τους, ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερη κατάνυξη και τη συναυλία των Kontrabando το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου 2018 στον αίθριο χώρο του Imaret (διαβάστε για τη συναυλία εδώ).

Αν και ζουν στο εξωτερικό (Αγγλία και Γαλλία), αγαπούν και τιμούν σταθερά με την παρουσία τους την πόλη, περιδιαβαίνουν τα σοκάκια της, τα ιστορικά της μνημεία και τις ομορφιές της, κρατώντας χαμηλό προφίλ και μια αξιέπαινη διακριτικότητα.

Ο Daoud Abdel Moneim παρακολουθεί στο Imaret τη συναυλία των Kontrabando, μαζί με τη μητέρα του, Mediha Momtaz