Δήμητρα Τσανάκα: Δεν πτοούμαι από φασιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις

Η δήμαρχος Καβάλας απαντάει σε όσους της επιτέθηκαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς με αφορμή τη θέση της περί «απογκετοποίησης» των μεταναστών του Ασημακοπούλου και αναρωτιέται ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένα «κρεσέντο» διαδικτυακών φραστικών επιθέσεων, οι οποίες ξεπερνάνε, σε αρκετές περιπτώσεις, τα όρια της χυδαιότητας και αγγίζουν ακόμα και την απειλή εναντίον της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα.

Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις της δημάρχου και η πάγια θέση της, όσον αφορά τους φιλοξενούμενους μετανάστες στο camp του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου, οι οποίες συνοψίζονται στο ότι η Καβάλα δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους, καθώς ήδη έχουν «γκετοποιηθεί» όσοι φιλοξενούνται στη δομή, τονίζοντας ότι η ίδια η κοινωνία θα πρέπει να τους δεχτεί είτε με τη φιλοξενία μεταναστών και σε άλλες γειτονιές της πόλης είτε με την προσφορά εργασίας.

Η άρνηση της δημάρχου να πέσει σε παγίδες ξενοφοβίας προκάλεσε τη χυδαία αντίδραση ορισμένων κύκλων, οι οποίοι της επιτέθηκαν με υβριστικά σχόλια μέσω blogs και σελίδων στο facebook, εξ Αθηνών ορμώμενων, ακόμα και με προσωπικά μηνύματα.

Ωστόσο η κ. Τσανάκα, μιλώντας στο KAVALAPOST, τονίζει ότι δε θα επιλέξει τη νομική οδό, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «δεν πτοούμαι από τους φασίστες, όμως αναρωτιέμαι ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και τι διασυνδέσεις έχουν στην Καβάλα», ενώ σχολιάζει ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις δεν είναι τυχαίες και υποκινούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους.