Καβάλα: «Μπαράζ» από φόλες σε Παληό και Νέα Καρβάλη

Στο Παληό έριξαν ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών-Εξοργισμένοι οι κάτοικοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο και καλούν τον κόσμο σε επαγρύπνηση

Είναι το 6ο κρούσμα με φόλες στον Νομό Καβάλας μέσα σε 15 μέρες. Μετά από την πόλη της Καβάλας και το Χαλκερό (διαβάστε εδώ, εδώ κι εδώ), άγνωστοι επιχείρησαν το βράδυ της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2018 να σπείρουν τον θάνατο σε αδέσποτα, αλλά και δεσποζόμενα ζώα στη Νέα Καρβάλη και στο Παληό Καβάλας.




Μάλιστα, στο Παληό και συγκεκριμένα στη θέση Αμερικάνος, κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι δράστες έριξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο, ενώ καλούν όλους τους κατοίκους σε επαγρύπνηση.

Σχεδόν την ίδια ώρα, στην ανατολική πλευρά του Νομού, κάποιοι προσπαθούσαν να αφανίσουν και τα αδέσποτα στη Νέα Καρβάλη, σκοτώνοντας κυρίως αδέσποτες γάτες οι οποίες έφαγαν τις φόλες (πληροφορίες κάνουν λόγο για κρέας με ποντικοφάρμακο).

Πάντως, το θέμα με τις φόλες έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, με τους δράστες να χρησιμοποιούν διάφορες μορφές φόλας (ποντικοφάρμακο, καρφιά ή γυαλιά μέσα σε λουκάνικα ή κιμά), δρώντας κυρίως τη νύχτα με τέτοια συχνότητα που να συνηγορεί με την άποψη των κατοίκων του Παληού ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο «αρρωστημένων μυαλών» που θέλουν να αφανίσουν τα ζώα, χωρίς διακρίσεις, εντός κι εκτός σπιτιών.