Βαγγέλης Μεϊμαράκης από Καβάλα: Τέρμα στις εσωκομματικές οξύτητες. Ενωμένοι θα πάμε στη «μητέρα των μαχών» [φωτορεπορτάζ]

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Καβάλας, «μεταφέροντας» από την Αθήνα μήνυμα ενότητας, ενώ... προέβλεψε και την ημερομηνία των εκλογών-Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Lucy στην Καβάλα και παρουσία του πρώην προέδρου της ΝΔ και της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου του κόμματος πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.






Ανάμεσα στους φίλους και στα μέλη της ΝΔ τα οποία έδωσαν το «παρών» ήταν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Έβρου Θόδωρος Μαρκόπουλος και Δημήτρης Πέτροβιτς αντίστοιχα, σύσσωμη σχεδόν η ομάδα της διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με επικεφαλής τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης με μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Σωτήρης Παπαδόπουλος, πρώην βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος, όπως, οι κ.κ. Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης, Ντίνος Κλειτσιώτης, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, Μίμης Χριστοφιλογιάννης και Βάσω Παπουτσή-Μήττα, ο τέως υπερνομάρχης, Κώστας Τάτσης, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, καθώς και μέλη της Διοίκησης της ΝΟΔΕ Καβάλας και των Τοπικών Οργανώσεων.

Ενότητα με κάθε τίμημα

Πριν λάβει τον λόγο ο κ. Μεΐμαράκης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. κ. Καλαντζής και Παναγιωτόπουλος, με τον πρώην υπουργό να στέκεται ιδιαίτερα στη στενή σχέση η οποία τον δένει με τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ ο βουλευτής Καβάλας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε συνολικά την ονομασία της FYROM και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα πίστευε σ΄αυτήν την ονομασία, απλά κάποιοι δεν τον άκουγαν».

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε και ο ίδιος με τη σειρά του σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, εστιάζοντας στα οικονομικά πεπραγμένα της, λέγοντας δηκτικά ότι «κι η γιαγιά μου να ήταν πρωθυπουργός τον Αύγουστο του 2018, η χώρα θα έβγαινε από το Μνημόνια. Αυτό τί σημαίνει, ότι η γιαγιά μου μάς έβγαλε από τα Μνημόνια;», ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη χαρακτήρισε «πολύ χειρότερη από αυτή του Βουκουρεστίου, για την οποία κάποιοι μας κατηγόρησαν».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απέφυγε και την αυτοκριτική, παραδεχόμενος λάθη του παρελθόντος «τα οποία αφήνουμε πίσω», ενώ έκανε άνοιγμα σε όλους τους χώρους, προσκαλώντας ακόμα και όσους ψήφισαν άλλο κόμμα να συμπορευτούν με τη ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία, παρά τα ανοίγματα, παραμένει ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, χωρίς να αποποιείται τις ρίζες του.

Η «μητέρα των μαχών» και το μήνυμα ενότητας

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ιδιαίτερα στις εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντάς τες ως τη «μητέρα των μαχών», δίνοντας και το στίγμα για το πού θα δώσει το βάρος το κόμμα στις εκλογικές μάχες οι οποίες έρχονται, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι «αυτό δε σημαίνει ότι δε θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις υποψηφιότητες τις οποίες επιλέξαμε», ενώ προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα προκηρύξει εκλογές κοντά στην ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών εκλογών, για να «πιάσει στον ύπνο» τη ΝΔ.

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, το μήνυμα για παύση των εσωκομματικών «αναταράξεων», σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από πολιτικό πολιτισμό, αλλά και από αυθορμητισμό», προτρέποντας ξεκάθαρα τους υποψήφιους για τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές να δώσουν τη μάχη τους, απαλλαγμένοι από προσωπικές φιλοδοξίες και εμμονές, με φόντο την ενότητα και τη νίκη του κόμματος.

Για την ιστορία, το φλουρί από την πίτα το κέρδισε ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ενώ το φλουρί από τα πιτάκια ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ