Μάκης Παπαδόπουλος: Από τον Νοέμβριο λέμε ότι η μόνη εφικτή λύση για τη γέφυρα είναι αμφιδρόμηση…

Για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» επαναλαμβάνει την σταθερή του άποψη για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας

Την σταθερή θέση της παράταξης του σχετικά με την προσωρινή λύση στο πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων στο κάτω Νοσοκομείο, μετά την πτώση της γέφυρας, επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ο Μάκης Παπαδόπουλος. Με αφορμή την επίσκεψη στην Καβάλα κλιμακίου του Στρατού, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επαναλαμβάνει ότι η αμφιδρόμηση της οδού στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί την μόνη άμεση και εφικτή λύση. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας», ούτε ο πρόβολος (που πρότεινε ο Θόδωρος Μουριάδης), ούτε η στρατιωτική γέφυρα (που ζήτησε ο Δήμητρα Τσανάκα), δεν αποτελούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα είναι πολύ μεγαλύτερο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Μόνη άμεση και εφικτή λύση η αμφιδρόμηση της οδού στο Κάτω Νοσοκομείο»

«Το «αδιέξοδο» της χθεσινής συνάντησης της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους του Στρατού για την πεσμένη γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο ήταν αναμενόμενο. Για εμάς τουλάχιστον. Κανένας πρόβολος, καμία στρατιωτική γέφυρα δεν είναι άμεση και εφικτή λύση.

Επιπλέον, αν τοποθετηθεί τώρα τέτοια προσωρινή γέφυρα, μετά θα πρέπει να απομακρυνθεί για να κατασκευαστεί η καινούρια. Αυτό θα δημιουργήσει ξανά πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Είμαστε οι μόνοι που επιμένουμε από πέρσι τον Νοέμβριο: ο δρόμος μπροστά από το Κάτω Νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει ως διπλής κυκλοφορίας μέχρι την κατασκευή της καινούριας γέφυρας (ή όποια άλλη λύση επιλεγεί).

Αυτή είναι η μοναδική άμεση λύση, για την οποία έχουμε παραθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί.

Η τουριστική περίοδος πλησιάζει και τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν, αν δεν δοθεί άμεσα λύση. Οι κάτοικοι δεν θα αντέξουν να υφίστανται την ταλαιπωρία της διέλευσης από τις οδούς Βάσσου και Κολοκοτρώνη. Παράλληλα, τα κυκλοφοριακά προβλήματα θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά, τον τουρισμό και τη ζωή της πόλης.

Δυστυχώς, η υποτιθέμενη «γνώση» και «εμπειρία» της κ. Τσανάκα και του κ. Μουριάδη αποδεικνύονται – για ακόμη μία φορά – “κακός σύμβουλος” για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας».