ΚΙΝΑΛ: Να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ιδιοκτησίας σε Καβάλα, Παγγαίο και Νέστο λόγω κορονοϊού

Με ερώτηση στη Βουλή το Κίνημα ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να πάει «πίσω» η Κτηματογράφηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λόγω «έκτακτων συνθηκών»

Οβουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος Αρβανιτίδης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με θέμα την παράταση της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές της Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Επισημαίνεται πως στις 13 Απριλίου 2020 λήγει η τελευταία προθεσμία για την συλλογή δηλώσεων για τα ακίνητα που βρίσκονται στο υπόλοιπο των ορίων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ στους Καλλικρατικούς Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου της ΠΕ Καβάλας και ενδεχόμενη μη παράτασή της θα δημιουργήσει προβλήματα σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες και δεκάδες δικηγόρους, λογιστές, συμβολαιογράφους και μηχανικούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης Αρβανιτίδη.

«Κύριε Υπουργέ,
ως γνωστόν, στις 14/07/2015 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας επί των ακινήτων που βρίσκονται στο υπόλοιπο των ορίων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ στους Καλλικρατικούς Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου της Π.Ε. Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, που αφορά το μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Καβάλας και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της εκδίκασης ενστάσεων.

Μετά από συνεχείς παρατάσεις, ως καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 13η Απριλίου 2020. Λόγω, όμως, των περιορισμών κυκλοφορίας, της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων των λοιπών διοικητικών υπηρεσιών και φυσικά των ίδιων των Γραφείων Κτηματογράφησης καθίσταται αναγκαία η εκ νέου παράταση της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων για τις εν λόγω περιοχές.

Η λύση του προβλήματος θα βοηθήσει χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους καθώς και δεκάδες δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς και λογιστές των περιοχών αυτών, οι οποίοι λόγω των έκτακτων συνθηκών δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να νομοθετήσετε την παράταση της προθεσμίας της συλλογής δηλώσεων για τις εν λόγω περιοχές, και όπου αλλού ανά την επικράτεια εμφανίζονται αντίστοιχα προβλήματα»;