Άλκης Ζοπόγλου: Είμαστε έτοιμοι μπροστά στην καινούργια πραγματικότητα που μας επιβάλλουν οι συνθήκες

Δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis Festival εν αναμονεί των αποφάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την «τύχη» του Πολιτισμού το καλοκαίρι του κορονοϊού

To διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη της 28ης Απριλίου 2020 [διαβάστε περισσότερα εδώ] έφερε ένα μεγάλο «μούδιασμα» σε όλο τον κλάδο των Τεχνών και του Πολιτισμού, με τον πρωθυπουργό σχεδόν να αποκλείει τη διεξαγωγή πολιτιστικών ή αθλητικών γεγονότων με θεατές μέσα στο καλοκαίρι του 2020.

Λίγες μέρες αργότερα και εν μέσω αντιδράσεων από σύσσωμο τον κλάδο, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα, αφήνοντας ένα «παράθυρο» για τις «άνοιχτές» εκδηλώσεις, παραπέμποντας σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα προκύψουν από αρμόδιες επιτροπές [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Το Cosmopolis Festival 2020, το οποίο έχει ήδη τροποποιήσει το ήδη από μηνών ανακοινωμένο πρόγραμμά του πάνω από δύο φορές, θα κληθεί για μια ακόμη φορά να αναπροσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που θα επιβάλλει η πανδημία, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Άλκη Ζοπόγλου να δηλώνει «έτοιμος» και να παραπέμπει σε «ανακοινώσεις σύντομα».




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ζοπόγλου.

«Οι έντονες αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου έφεραν αποτελέσματα. Σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα γίνουν φεστιβάλ και συναυλίες στη χώρα, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και να χαρούμε την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Το Cosmopolis Festival έχει ήδη ανανεώσει το πρόγραμμα του ώστε να είναι έτοιμο μπροστά στην καινούργια πραγματικότητα που μας επιβάλλουν οι συνθήκες.

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Η Επιστήμη και η Τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο και μπορούν μαζί να αντιμετωπίσουν όλα τα εμπόδια».