Energean Kavala BC: «Χτίζει» από την αρχή την ομάδα της Α2

Μόνο 3 από τους παίκτες της περσινής ομάδας θα συνεχίσουν τη νέα χρονιά – Έρχονται οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Ελάχιστη έως καμία σχέση δεν θα έχει η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας που θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, μ’ αυτή που συμμετείχε στην περσινή διοργάνωση του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας και κατέλαβε τη 2η θέση, εξασφαλίζοντας έτσι την επάνοδο στη 2η τη τάξη Εθνική κατηγορία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μόνο 3 από τους αθλητές που φόρεσαν πέρσι την φανέλα της ομάδας θα συνεχίσουν, αφού όλοι οι υπόλοιποι αποχώρησαν! Οι «παλιοί» της νέας ομάδας που θα δημιουργηθεί, θα είναι οι νεαροί Σαββίδης και Μπανάσας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Καβάλα και ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς Δημήτρης Νταλός. Ο σέντερ φορ της Καβάλας, όπως είναι γνωστό είχε υποστεί ρήξη χιαστού, λίγες εβδομάδες πριν από το αιφνιδιαστικό σταμάτημα των αθλητικών δραστηριοτήτων, λόγω του κορονοϊού και τέθηκε εκτός. Ωστόσο η διοίκηση της Ένωσης θέλοντας να τον στηρίξει του κράτησε ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής και τη νέα χρονιά, όταν αποθεραπευτεί, κάτι που δεν αναμένεται πάντως με την έναρξη της νέας περιόδου!

Αυτοί που αποχωρούν

Από τους παίκτες που αποχώρησαν, είναι γνωστό ότι ο Λαμπρόπουλος έχει ήδη ανακοινωθεί από τη ΝΕΟ Ληξουρίου και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ στην ίδια κατηγορία θα συμμετέχει και ο Θωμάς Αμπαράς που φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Μυκόνου. Όσο για τον Δοξάκη, κι αυτός «ψάχνεται» για μεταγραφή σε άλλη ομάδα, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στην Ένωση καταβλήθηκε προσπάθεια να παραμείνει το Καβαλιώτικο στοιχείο στο ρόστερ της, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Ο Αθανασιάδης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα στους ρυθμούς τους Α2, ενώ για τους ίδιους λόγους δεν αναμένεται να συνεχίσει και ο Πιεβάλιτσα. Όσο για τον Παντόπουλο, ο στόχος του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δύο νέες μεταγραφές μέσα στην εβδομάδα

Από τη στιγμή που μέχρι στιγμής η ομάδα έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση 2 παικτών, σημαίνει ότι θα πρέπει να «τρέξει» για να κλείσει τα ουκ ολίγα κενά που προκύπτουν στο ρόστερ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσουν τουλάχιστον δύο ακόμα μεταγραφές και ενδεχομένως μια ακόμα! Στην Ένωση απλώνουν τα «πλοκάμια» τους σε όλη την Ελλάδα και δεν περιορίζουν τις επιλογές τους στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος τους είναι να μπορέσουν να δημιουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα βασικό κορμό και να ξεκινήσει η δουλειά.

Ο βασικός στόχος

Ο στόχος της Ένωσης όπως κάθε άλλης νεοφώτιστης ομάδας θα είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή της και να μην έχει την τύχη των δύο τελευταίων φορών που βρέθηκε στην Α2 και δεν κατάφερε να σωθεί. Η προσπάθεια θα είναι δύσκολη, μιας και δεδομένων των συνθηκών, η ομάδα που θα παρουσιαστεί θα είναι εντελώς νέα (με παίκτες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους) ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας και στο τέλος θα καταφέρει να πετύχει αυτό που θέλει. Άλλωστε μπορεί οι παίκτες να μην είναι οι ίδιοι, όμως η εμπειρία δε λείπει από τη διοίκηση, αλλά και την τεχνική ηγεσία. Ο Νίκος Πενταζίδης μπορεί να είναι από τους νεαρότερος τεχνικούς της κατηγορίας, όμως έχει ζήσει με την ομάδα καλές αλλά και δύσκολες στιγμές…