Η Football League επιστρέφει στις προπονήσεις

Ο ΑΟΚ και οι υπόλοιπες 19 ομάδες της κατηγορίες θα μπορούν να προπονούνται επίσημα από τη Δευτέρα 15/2 – Οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το «πράσινο» φως – Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

Την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων περιμένουν στη Football League για να οριστικοποιηθεί το χαρμόσυνο νέο της επιστροφής των ομάδων της κατηγορίας στις προπονήσεις, ύστερα από 11 ολόκληρους μήνες!

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα της έναρξης της αγωνιστικής δράσης στην 3η τη τάξη Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου συζητήθηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της επιτροπής, και εν τέλει άναψε το «πράσινο» φως, προκειμένου οι ομάδες να ξεκινήσουν (σε πρώτη φάση) τις προπονήσεις και στη συνέχεια να προγραμματιστεί η σέντρα!

Στην τηλεδιάσκεψη φέρεται να συμμετείχε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς που παρουσίασε το πλάνο για το άνοιγμα της κατηγορίας τονίζοντας ότι οι ΠΑΕ της Football League έχουν υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο που ήδη εφαρμόζεται στα πρωταθλήματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πλέον όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και εντός της ημέρας (12/2/21), στη διάρκεια εβδομαδιαίας ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι 20 ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν και πάλι γήπεδο και να ξεκινήσουν προπονήσεις, από τη Δευτέρα 15/2/21. Σε ότι αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, αυτό τοποθετείται στις αρχές Μαρτίου.  Δηλαδή οι σύλλογοι θα έχουν ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων για να προετοιμαστούν για το πρωτάθλημα, το οποίο (εκτός απροόπτου) αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.