Μακάριος Λαζαρίδης: Η εισβολή στην Ουκρανία συνιστά έναν επικίνδυνο ιστορικό αναθεωρητισμό

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στην ουσία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα και συνιστά ένα επικίνδυνο ιστορικό αναθεωρητισμό, ο οποίος μπορεί σε κάποιους γείτονές μας να βάζει άλλες σκέψεις». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

«Θεμελιώδης αρχή της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες της Μαριούπολης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαπίστωση ότι, «όποτε έχουμε μεγάλες κρίσεις, πάντα μπαίνουμε στη συζήτηση για την Ε.Ε. η οποία έχει αποδείξει δυστυχώς ότι τις περισσότερες φορές δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων».

Αναφερόμενος στη σημερινή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει με μια συνολική πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου, στα πρότυπα του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επιπλέον, θα διεκδικήσει χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων όσο διαρκεί αυτή η κρίση, ενώ θα προτείνει να δει η Ευρώπη αγορές φυσικού αερίου συνολικά, χαράσσοντας μια ενιαία πολιτική για όλα τα μέλη της.

Ο κ. Λαζαρίδης, αποτυπώνοντας την εικόνα που εισέπραξε και κατά την πρόσφατη παρουσία του στο παζάρι της Ελευθερούπολης στην εκλογική του περιφέρεια, εκτίμησε ότι «οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η κρίση είναι παγκόσμια και δεν οφείλεται σε κάποιο λάθος της Κυβέρνησης, καταλαβαίνουν ότι αυτή κάνει πράγματα για να τους στηρίξει, αλλά από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζονται και άλλες κινήσεις. Και αυτές θα γίνουν, καθώς η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους, πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».