Γαλάζιοι Αργοναύτες: Προσωρινό «λουκέτο» μετά από 41 χρόνια λειτουργίας

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΑΟΚ συμμορφώνονται στο Νόμο που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων μέχρι τις 31 Ιουλίου

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων των παραρτημάτων τους καθώς και των γραφείων και εντευκτηρίων τους, σε όλη την Ελλάδα, έως τις 31 Ιουλίου 2022, αναγκάζει τους «Γαλάζιους Αργοναύτες» να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, μετά από 41 χρόνια λειτουργίας!
Με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «ο σύνδεσμος φιλάθλων του ΑΟ Καβάλα Γαλάζιοι Αργοναύτες μετά την ψήφιση του ΦΕΚ αναστέλλει την λειτουργία του μέχρι τις 31/7/22.
Δυστυχώς κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν και πάντα την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με τις εγκληματικές ενέργειες άσχετων με το ποδόσφαιρο και τις χαρές που προσφέρει.
Ένα επαρχιακό κλαμπ που λειτουργεί 41 χρόνια νομότυπα δυστυχώς πρέπει να κλείσει και να υποστεί τις οικονομικές ζημιές επιβίωσης του.
Ραντεβού τον Αύγουστο υγεία σε όλους και υπομονή.
Μια ζωή ΑΟΚ»!!!

Εκ νέου λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις

Στο εν λόγο ΦΕΚ (52/Α/11-3-2022 )δημοσιεύεται ο νόμος 4908/2022 με τίτλο “Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις.”
Με το άρθρο 9 του νόμου τίθεται σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, καθώς και των γραφείων και εντευκτηρίων τους, από την έναρξη ισχύος του νόμου (11-3-2022) και ως τις 31 Ιουλίου 2022 ώστε να καταστεί δυνατή η πιστοποίηση της συνδρομής των συναφών προϋποθέσεων της κείμενης νομοθεσίας. Από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των λεσχών. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θα ρυθμιστούν η ειδικότερη διαδικασία και κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή.