Θάσος: Έψαχναν τον καπετάνιο του ferry boat, αλλά ήταν… μεθυσμένος

Παρενέβη η Εισαγγελία, ενώ το Λιμενικό σχημάτισε δικογραφία-Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου δεν εκτελέστηκαν και οι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους με άλλα ferry boats

Ένα… πρωτότυπο περιστατικό σημειώθηκε στην Καβάλα, όταν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου προχώρησαν στη σύλληψη του πλοιάρχου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Θάσο το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2022, για παράβαση του άρθρου 233 του Κ.Δ.Ν.Δ. 187/73, σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του Κ.Ο.Κ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, ενημερώθηκε η ανωτέρω Λιμενική Αρχή για περιστατικό μέθης του καπετάνιου, ενώ σε επανειλημμένες κλήσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σε αναζήτησή του στο πλοίο, δεν ανταποκρινόταν.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του δεν εκτελέστηκαν και οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους από έτερα δρομολογημένα πλοία.

Όταν, δε, το αποτέλεσμα του αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη ο καπετάνιος βγήκε αρνητικό, το πλοίο επανήλθε στα δρομολόγιά του, ενώ είχαν ακυρωθεί ήδη τρία δρομολόγιά του.