Καβάλα: Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τι θα γίνει με τον στολισμό της πόλης, τις εκδηλώσεις και τον εορταστικό φωτισμό της, ο οποίος φέτος θα γίνει στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης

Μπόλη θα φωταγωγηθεί, όπως και την προηγούμενη χρονιά, οι φωταγωγημένες εστίες στο κέντρο και στις γειτονιές θα είναι οι ίδιες με πέρυσι και η επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου θα γίνει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αναφερόμενος στο φετινό εορταστικό κλίμα το οποίο θα «σκηνοθετηθεί» στην πόλη της Καβάλας.

«Δεν θα εκτιναχτεί δα και στα ύψη το ενεργειακό κόστος, αφού οι λαμπτήρες είναι τύπου led. Εξάλλου έρχονται Χριστούγεννα και πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας στους δημότες που καθημερινά κατακλύζονται από πολύ δυσάρεστες ειδήσεις, ενώ παράλληλα αγωνιούν για το αύριο που τους ξημερώνει. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα αυτές που κάνει ο δήμος Τρικαίων. Όταν με το καλό τελειώσει το έργο στην Δημοτική Καπναποθήκη, ίσως θα μπορούμε να τις κάνουμε εκεί. Σε κάθε περίπτωση το κέντρο και οι γειτονιές θα στολιστούν και θα φωτιστούν», είπε ο κ. Μουριάδης.