Θεσμός τείνουν να γίνουν τα Art & Wine Events στο Εργαστήριο Ζωγραφικής και Μόδας της Ευγενίας Παπαϊωάννου στην Καβάλα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για βραδιές Παρασκευής στην πόλη με τέχνη, κρασί και χαλάρωση σε έναν χώρο μοναδικό. Ήδη, τα πρώτα δύο που διοργανώθηκαν ήταν «Sold Out», επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μία πραγματικά «φρέσκια» πρόταση που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο.
Το τρίτο κατά σειρά Art & Wine Event στο White Box Art Studio [Ομονοίας 91, στην 2ο όροφο] όμως, θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστό, αφού ο καμβάς πλέον θα είναι η… οικολογική πορσελάνη.
Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2025, από τις 20:30 έως και τις 22:30, τα χειροποίητα διακοσμητικά μπολ, πρόσωπα και ρόδια από οικολογική σκόνη πορσελάνης της δημιουργού Φωτεινής Μπεϊκάκη, θα πάρουν χρώμα και ζωή από τους συμμετέχοντες στο Event, πάντα με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί στο χέρι και ευκαιρία για δημιουργία και χαλάρωση.
Με καμβά, λοιπόν, την πορσελάνη, με τις τέμπερες και τα ακρυλικά χρώματα, οι συμμετέχοντες στο Art & Wine Event θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μοναδικές εικόνες και, γιατί όχι, one-of-a-kind δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα!
Όπως πάντα, σκοπός του Event είναι οι ενήλικες να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας, ζωγραφίζοντας με την καθοδήγηση της εικαστικού και απολαμβάνοντας υπέροχο κρασί. Στο Art & Wine Event η ζωγραφική και η επαφή με τα χρώματα λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση απευθύνεται σε όλους, ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν ξανασχοληθεί με τη ζωγραφική!
Το κόστος συμμετοχής στο Art & Wine Event της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2025 ανέρχεται στο ποσό των 30€ και σε αυτό περιλαμβάνονται:
- 3 διακοσμητικά αντικείμενα από πορσελάνη
- 1 κερί
- χρώματα και κρασί
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Kρατήσεις και πληροφορίες: 6945715881
Ποια είναι η Ευγενία Παπαϊωάννου
Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπούδασε Ζωγραφική στην Vakalo Art & Design College (2000-2003) και Σχέδιο Μόδας/Ενδυματολογία στη σχολή Veloudakis (2004-2006) στην Αθήνα. Από το 2011 διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες σε δημοτικά σχολεία και σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης (Λύκειο Ελληνίδων, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου, Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών).
Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία (Εκδόσεις Σαΐτα) και έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια στις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας μετΑΜΦΙΕΣΗ Μανωλάκης ο βομβιστής (Αμφιθέατρο Καβάλας) και Γυναίκα από παλιά (ΣΦΓΤ).
Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στον χώρο των περιοδικών μόδας ως Fashion Stylist: HARPER’S BAZAAR, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΗΜΑdonna,
CELEBRITY, Pink Woman, KΛΙΚ κ.ά. Εργάστηκε στην εταιρεία ενδυμάτων Anna Riska ως σχεδιάστρια μόδας και έχει επιμεληθεί video clips, βιτρίνες καταστημάτων και fashion shows. Από το 2008 δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, αξεσουάρ και κοσμήματα.
Το ακαδημαϊκό έτος 2024 διδάσκει Σχέδιο Μόδας & Ενδυματολογία (Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος/Σχεδιαστής Μόδας) καθώς και Βασικό & Ελεύθερο σχέδιο (Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων) στο ιδιωτικό ΙΕΚ Δέλτα 360 στην Ξάνθη.
Διετέλεσε Υπεύθυνη του Εικαστικού Τμήματος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, διδάσκοντας ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες (2020-2025).
Από το 2024 επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή μόδας White Box by Eugénie που προβάλλεται από το κανάλι Center TV. Για τη δουλειά της έχει φιλοξενηθεί σε εκπομπές και σε περιοδικά (LiFO, FAQ, Velvet κ.ά.).
Ομαδικές Εκθέσεις
2008- “Human..where though?” Artower Gallery, Αθήνα
2009- “Art for love” Αίθουσα Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Αθήνα
2009- Athens Fringe Festival,Artfix Greece,Τεχνόπολις, Αθήνα
2011- Κέντρο Τέχνης Πανταζίδη, Αθήνα
2012- J&K πολυχώρος, Αθήνα
2012- Artway,Poseidon of Paros, Πάρος
2014- “Things,Art & the everyday life” The Blender Gallery, Γλυφάδα
2017- “Rem-Brand Name” Lola Nicolaou Gallery, Θεσσαλονίκη
2019- The Project Gallery, artAZ Αθήνα
2022- Εικαστική Περιπλάνηση,Μεγάλη Λέσχη, Καβάλα
2023- «Εμείς οι γυναίκες»,Πολυχώρος Δημοτικής Αγοράς, Καβάλα
Ατομικές εκθέσεις
2011- «Colour me Human” Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας
2011-Πολιτιστικός Σύλλογος Το Κάστρο, Μεταλλεία Λιμεναρίων, Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου
2012- Art Bazaar,Santé, Δράμα
2016- Cocomat Concept Stores, Αθήνα



