Ένα ταξίδι στον κόσμο των Τεχνών στην καρδιά της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο Όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» διοργάνωσε και φέτος την «Εικαστική Περιπλάνηση 2026» με πλήθος κόσμου να περιδιαβαίνει στα μονοπάτια των Τεχνών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η έκθεση «Εικαστική Περιπλάνηση 2026». Η «Εικαστική Περιπλάνηση» έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια συλλογική έκθεση έργων Καβαλιωτών δημιουργών και διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από τον όμιλο «Η Καβάλα Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Από τις 6 έως τις 13 Μαΐου 2026 το ισόγειο της εμβληματικής Μεγάλης Λέσχης Καβάλας πλημμύρισε με χρώμα, έμπνευση και δημιουργία, αποτελώντας το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Η έναρξη της έκθεσης, την Τετάρτη 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης.

Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία και η ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια, ξεναγήθηκε στον χώρο, εξήρε το έργο και το ταλέντο των δημιουργών και εκφώνησε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία για τη σημασία του χρώματος.

Στην έκθεση συμμετείχαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας έργα υψηλής αισθητικής σε τρεις εικαστικές κατηγορίες:

  • Ζωγραφική: Ανθάκης Λόης, Βαρβέρης Ρωμύλος, Βαριάς Συμεών, Βλάχος Ιωάννης, Καλαφάτη Ελένη, Καμαργιάνης Κώστας, Καραβάς Ιωάννης, Καραβίδα Γεσθημανή, Καραμανλή Λία, Καραπαπάζογλου Αναστάσιος, Κασίμογλου Γεωργία, Κουκμά Έφη, Κουτσουρίδης Αντόν (Anton), Λυμπεράκη Λένα, Πανταζή Αφροδίτη, Παπαδόπουλος Βαγγέλης, Πετμεζάς Λεόντιος, Πουπουλίδου Δέσποινα, Σιμητσάκος Θέμης, Σταγγίδης Διαμαντής, Τσαφή Αντιγόνη, Φασουλάς Λευτέρης, Radev Radi.
  • Κεραμική: Καρακίτσος Στράτος
  • Ψηφιδωτό: Καραμανλής Μάρκος

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Λόης Ανθάκης.

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτήν την προσπάθεια, στηρίξατε τους καλλιτέχνες και γεμίσατε ασφυκτικά τη Μεγάλη Λέσχη κάθε μέρα λειτουργίας της έκθεσης», αναφέρει στο μήνυμά του ο Γιάννης Εριφυλλίδης.