Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το Epàrchîa Design Boîte υποδέχεται τον Καβαλιώτη πιανίστα Βασίλειο Λαμπράκη για μια καλοκαιρινή μουσική βραδιά, με το πιάνο να γίνεται η αφετηρία ενός ταξιδιού ανάμεσα στην jazz, τη soul, την pop και μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών.
Από τον Frank Sinatra, την Ella Fitzgerald, τη Nina Simone και τον Louis Armstrong μέχρι τους Beatles, τον Elton John, τον Bob Dylan, τους Eagles, τους Radiohead και τους Oasis, το πρόγραμμα κινείται ελεύθερα ανάμεσα σε εποχές και μουσικά είδη. Τραγούδια όπως τα Fly Me to the Moon, Feeling Good, La vie en rose, Hotel California, Wicked Game, Imagine, Creep και Don’t Look Back in Anger συναντούν κινηματογραφικές μελωδίες από το La La Land, αλλά και σύγχρονες ελληνικές αναφορές, σε προσωπικές πιανιστικές διασκευές.
Ο Βασίλειος Λαμπράκης σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση στη Μουσική Παιδαγωγική και την Ψυχολογία της Μουσικής, ενώ η σχέση του με το πιάνο ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και μουσικά σύνολα και έχει συνεργαστεί σε καλλιτεχνικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Παράλληλα, έχει εμφανιστεί ως πιανίστας σε χώρους της Καβάλας.
Για δύο ώρες, από τις 21:00 έως τις 23:00, το Epàrchîa αφήνει για λίγο τον ρυθμό της πόλης να περάσει στα πλήκτρα: ένα πιάνο, γνωστές μελωδίες που αλλάζουν χαρακτήρα μέσα από νέες ερμηνείες, ποτό και μια αυγουστιάτικη βραδιά απέναντι από τις Καμάρες.
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026
21:00–23:00
Epàrchîa Design Boîte, Καβάλα