Αυτό το κάλεσμα μάς αφορά όλους!

Από την Καβάλα μέχρι και τον Έβρο, όλοι θα πρέπει να δώσουν το «παρών» την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας!


 

Του Αλέξη Γούλα

 


Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μάς αναγκάζει για μια ακόμη φορά να βγούμε στους δρόμους. Οι προθέσεις και οι χειρισμοί των κυβερνώντων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και έτσι η αντίδραση όλων όσων διαφωνούν με τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις είναι ένα νέο Συλλαλητήριο.

Ένα Πανμακεδονικό, αυτήν τη φορά, Συλλαλητήριο αφού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας. Το μήνυμα ένα και απλό: Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας μας που συνοδεύει τα εδάφη και την Ιστορία μας στους γείτονές μας οι οποίοι προσπαθούν μέσα από συστηματική προπαγάνδα και αστοχίες κάποιων πολιτικών μας να το οικειοποιηθούν τα τελευταία 70 χρόνια. Όλα τα ιστορικά στοιχεία είναι με το μέρος μας και αντιδρούμε σε όσα σχεδιάζονται κόντρα στις επιλογές της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αλήθεια, ποιους αφορά το κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο;

Η απάντηση είναι μονολεκτική: ΟΛΟΥΣ! Κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν τη μάχη! Πέρα από κόμματα και χρώματα, η αξιοπρέπεια μάς επιβάλλει να είμαστε όλοι εκεί!

Η διαφορά δεν έχει να κάνει σε ένα κράτος ισχυρό κι ένα αδύνατο. Δεν έχει να κάνει στο ποιοι θα επιβάλλουν την επιρροή τους αν το θέμα δεν διευθετηθεί. Έχει να κάνει με την Ιστορία μας. Η ευκολία με την οποία οι κυβερνώντες την ξορκίζουν και την αρνούνται έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων να αφήνουν τις δουλειές τους και να εξεγείρονται. Η ευκολία δε, να κατατάσσουν τους συμμετέχοντες στην ακροδεξιά και τους… ψεκασμένους, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη οργή κι αδικεί όσους συμμετέχουν.

Ήρθε η ώρα οι ψηφοφόροι να “σύρουν” τους βουλευτές μας στην αντίδραση! Σκοτεινό και ύποπτο το παιχνίδι κάποιων κομμάτων που μέσα από τοπικούς παράγοντες προσπαθούν μέσα από την αποχή τους να παίξουν το παιχνίδι όσων θέλουν να μας επιβάλλουν μια λύση που μόνο… λύση δεν είναι για εμάς. Ακόμα και αυτοί πρέπει να απομονωθούν και να αγνοηθούν.

Η Καβάλα είναι η τελευταία πόλη μέχρι τον Έβρο στην οποία θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο. Η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Ορεστιάδα,  το Διδυμότειχο όλοι θα πρέπει να παραβρεθούν εδώ!

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας, ενώνουμε τις φωνές μας. Κάτω από τη γαλανόλευκη σημαία μας στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε αυτούς που κάνουν πως δεν… άκουσαν τα δύο προηγούμενα μηνύματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Οι στιγμές είναι ιστορικές και καμία απουσία δεν δικαιολογείται.

Οι δήμοι, οι Σύλλογοι, οι φοιτητικές παρατάξεις, η Εκκλησία, αυτόνομοι ενεργοί πολίτες, όλοι πρέπει να συγκεντρώσουν ελεύθερους συμπολίτες μας που δεν ανέχονται να είναι πιόνια άλλων. Εντός και εκτός της χώρας μας.

Πάντα ένα ισχυρό μήνυμα έχει την αξία του…