Αποχαιρετισμός…

Παύλος Παυλίδης του Αποστόλου


Του Αλέξη Γούλα


ΟΘείος Παύλος. Δυστυχώς για όλους μας, έφυγε ξαφνικά λίγες μέρες πριν. Μια αθώα πτώση με ένα κάταγμα στο ισχίο, έφερε το μοιραίο μέσα σΕ ελάχιστες ώρες.

Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1947 στην Καβάλα, στη γειτονιά της Παναγίας.

ΤελεΊωσε το Πρακτικό Λύκειο Καβάλας το 1966.

Από το 1969 εργάστηκε στον οικογενειακό φούρνο, ως τρίτης γενιάς αρτοποιός, για σαράντα και πλέον χρόνια. Ο φούρνος λειτουργούσε από τον παππού του Παύλο και τον πατέρα του Απόστολο, από το 1923 και από το 1939 στη Θεοδώρου Πουλίδου 5, όπου υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε ιδιοκτήτης της επιχείρησης εμπορίου τροφίμων «Προμηθέας» στην αγορά του Αγίου Νικολάου.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος και πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας και στην πρώτη δεκαετία του 2000 πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας. Υπήρξε επίσης μέλος της ΓΣΕΒΕΕ.

Με την επιμονή του και τις κατάλληλες συνεργασίες δημιουργήθηκε το Τμήμα Αρτοποιών στις σχολές του ΟΑΕΔ στην Καβάλα.

Στο τέλος του 1970 παντρεύτηκε την Κική (Κυριακή) Κοσμίδου και απέκτησαν τρία παιδιά.

Το σίγουρο είναι πως ο θείος αγωνίζονταν αθόρυβα για την πόλη μας, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους και που εκφράζονταν κάθε φορά που η κουβέντα έφτανε στο όνομά του.

Συγκλονισμένη η οικογένειά του, που θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν χωρίς την ήρεμη, γελαστή και σοφή παρουσία του. Οι καλοί του φίλοι έχασαν το χιούμορ του και τα πειράγματά του. Όλοι εμείς που μας μιλούσε για την «ΑΕΚάρα», τη μεγάλη του αγάπη, χάσαμε τις γνώσεις του επάνω στα αυτοκίνητα. Τέλος, η Καβάλα έχασε έναν καλό άνθρωπο που τη λάτρευε.

Οι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται όσο όλοι εμείς θυμίζουμε τις καλές τους πράξεις.

Θεία Κική, Μαρία, Σίμο και Απόστολε, κουράγιο και υπομονή. Η καλοσύνη του θα είναι παράδειγμα σε όλους μας.