Είμαστε μαζί πάντα, έτσι κι αλλιώς!

Οι κοντινοί ξέρουν πως, άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ θα είμαι πάλι εδώ. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς κομπασμούς, χωρίς μεγαλοστομίες. Αθόρυβα και αποτελεσματικά...


 

Του Αλέξη Γούλα

 


Κάθε φορά η υποψηφιότητα σε εκλογές είναι ένα δίλημμα. Δίλημμα για το αν η επιλογή θα έχει ανταπόκριση. Σε φίλους, συντοπίτες, συνοδοιπόρους, ενεργούς πολίτες που στο μεσοδιάστημα πολλές φορές με προέτρεπαν να συμμετέχω.

Η αλήθεια είναι πως αυτήν τη φορά το κλίμα παραείναι τοξικό και αυτό θα δημιουργήσει μία «καυτή» προεκλογική περίοδο από κάθε πλευρά, που πρέπει όμως οι υγιείς δυνάμεις σε όλους τους συνδυασμούς να αντιμετωπίσουν.

Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν. Θέτω εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών μου με τη συμμετοχή μου στα κοινά. Η απόφαση, μετά από πολλές συζητήσεις, πάρθηκε και θα συμμετέχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μακάρι να μπορούσα να ικανοποιήσω όλους τους αγαπημένους φίλους με την επιλογή μου. Αυτό πάντα είναι αδύνατο. Κάποιοι θα συμφωνήσουν, κάποιοι θα δυσαρεστηθούν, κάποιοι θα θυμώσουν. Κάποιοι, τέλος, θα βρουν άλλοθι, όπως πάντα, για να επιλέξουν κάτι άλλο.

Εγώ κρατάω όσους θα αναγνωρίσουν πως σε όλο το διάστημα από τις τελευταίες εκλογές μέχρι σήμερα, είδαν και εκτίμησαν πως ήμουν «παρών» σε όποια ανάγκη προέκυψε και μπόρεσα να βοηθήσω, χωρίς κανέναν θεσμικό ρόλο, προσπαθώντας πολλές φορές μάταια, χωρίς όμως να εγκαταλείπω τις προσπάθειες.

Οι κοντινοί ξέρουν πως, άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ θα είμαι πάλι εδώ. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς κομπασμούς, χωρίς μεγαλοστομίες. Αθόρυβα και αποτελεσματικά. Αυτοί οι κοντινοί είναι που θα έχουν και το βάρος της υποψηφιότητάς μου. Μόνον όσοι ξέρουν κάποιον υποψήφιο, μπορούν να πείσουν κάποιον άλλον για να τον ψηφίσουν. Έστω και αν υπάρχει σκεπτικισμός για την επιλογή μου, πρέπει να αποφασίσουν αν με θέλουν μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο κι αναλόγως να επιλέξουν.

Η δική μου σταθερή και διαχρονική επιλογή είναι πως δεν πρέπει να εμπλέκονται τα κόμματα στις Δημοτικές Εκλογές. Τα δικά μου κριτήρια επιλογής έχουν σχέση με την ευγένεια και την ευπρέπεια του επικεφαλής, τη σφαιρική γνώση του για πολλά θέματα, τον πατριωτισμό του, την ηθική του.

Η τελευταία θητεία σε πάρα πολλούς δήμους όπως και στον δικό μας, ήταν τραυματική· οι κυβερνητικές επιλογές, τότε, για τη διοίκηση των δήμων ήταν τέτοιες που εξαρχής όλοι γνωρίζαμε πως θα δημιουργηθεί χάος. Ελάχιστοι δήμοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να γλιτώσουν, και ήταν αυτοί που οι διοικήσεις είχαν μεγάλες πλειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια. Το τι συνέβη εδώ όλοι το γνωρίζουμε. Ήταν κάτι που δεν μας άρεσε και τώρα είναι αυτό που προσπαθούμε να αλλάξουμε.

Ελπίζω αυτήν τη φορά τη δική μου υπέρβαση να την ακολουθήσουν και όσοι την προηγούμενη φορά έμειναν εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σχήματα και δεν κατάφεραν να με στηρίξουν. Συστρατεύομαι με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη και τον «Σύγχρονο Δήμο» περιμένοντας μια γόνιμη και παραγωγική θητεία.

Τις επόμενες έξι εβδομάδες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητούμε ξανά για όσα μας απασχολούν. Και αυτήν τη φορά διαφορετικά από τους πολλούς, χωρίς «θα», ταξίματα και ανεφάρμοστες-ουτοπικές εξαγγελίες. Και αυτήν τη φορά στις ίδιες παρέες, με τους παλιούς μας φίλους που βρίσκονται πρόσκαιρα απέναντι και που δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Και αυτήν τη φορά με την αγωνία μιας καλύτερης επόμενης μέρας για την Καβάλα μας και τους δημότες της.

Θα το προσπαθήσουμε διαφορετικά με όλη τη δύναμη μας.

Είμαστε μαζί πάντα, έτσι κι αλλιώς!